top of page

Melyik őszi könyvet kell elolvasnod?

Végre itt ez a pocsék idő, és könnyebb meggyőzni az embereket arról, hogy ne menjünk mégsem sehova – ami azt jelenti, hogy el lehet nyújtózni a kanapén egy chai teával meg egy macskával, és bele lehet feledkezni órákra egy-egy jó regénybe. És itt jön a szorongató, emberek millióit kétségbeejtő kérdés: jó, de melyikbe, amikor annyi jó újdonság jelent meg a Menő Könyveknél? Most megkapod a választ, és ehhez csak néhány kérdésre kell válaszolnod!

Mennyire ismered Bella Thorne-t?

Mielőtt nekiesnél az Autumn ajándéka című regénynek, teszteld, mennyire ismered a könyv íróját, a 18 éves Bellát!

Sztárok és rajzfilmek: ki melyikben szerepelt?

Lássuk, mennyire figyeltél oda gyerekkorodban a mesék stáblistájára: kiszúrtad az összes nagy celeb nevét, akik szinkronizáltak a kedvenc rajzfilmjeidben? 

Mennyire jó a dalbetétes memóriád?

Gyakran élnek azzal a lehetőséggel a mi kedves íróink, hogy írásaikban zenéket említenek. Továbbá gyakran élnek azzal a lehetőséggel a mi kedves filmrendezőink is, hogy olyan fülbemászó zenékkel gazdagítják könyves feldolgozásaikat, melyek bemásznak agyunk leghátsó zugába és ott csücsülnek jó sokáig. Érzékszerveink és képzeletünk összekapcsolja ezeket a dolgokat, és valahol itt kezdődik a varázslat. A mai kvízben a memóriátokat szeretném kicsit tesztelni, emlékeztek-e, melyik könyvben vagy könyvből készült filmfeldolgozásban csendült fel az említett zene.

Ki lenne a legjobb barátod a D.A.C.-ból?

 

Ne mondd, hogy nem akartál még összebarátkozni a kedvenc regényeid szereplőivel! Milyen szuper is lenne meghívni a születésnapi bulidra Anne Shirley-t, Perselus Pitont, Havas Jont, Celaena Sardothient, Patrick Batemant... ööö, vagy nem, őt talán mégsem. Na és Kalapos Éva sorozatából ki illene legjobban BFF-jeid közé? Nem hiszed el, de most még ez is kiderül!

 

Mennyire ismered az írók gyerekkori fotóalbumát?

 

Mivel a Facebookot az utóbbi hetekben elárasztották a gyerekkori és fiatalkori képek, úgy gondoltuk, mi is mutatunk pár fotót: méghozzá híres írókról. Lássuk, hányat ismersz fel a nyolcból!

 

Mennyire ismered a gimi rémeit?

 

Blair Waldorftól kezdve Regina George-ig minden iskolai méhkirálynő igazi kis pszichopata volt – akiken mi, a kívülálló nézők imádunk nevetni. Lássuk, mennyire ismered a piszkos kis titkaikat!

bottom of page