top of page

Az új képzeletbeli barátunk: az árva orrszarvú


Egy fokvárosi mentőcsapat talált rá a képen látható rinocéroszbébire, akit most az Aquila Mentőközpontban nevelgetnek. Megmutattuk a róla készült képeket Leának is, aki a Manó Kiadó egyik megjelenés álló regényének, A szerelem egy rinocérosznak a főszereplője – ő pedig úgy döntött, felveszi vele a kapcsolatot, és írt neki egy levelet, amit mi is megosztunk:

Drága Kicsi Rinocérosz!

Épp most olvastam rólad! Biztos vagyok benne, hogy BFF-ek lennénk, ha te is lány lennél. (Mármint szerintem azt sem tudom, fiú vagy-e, vagy lány… de talán mindegy is). Tudom, hogy te megértenél, pedig nem tudod, hogy mi a szerelem. Jó neked… én már tudom. Sajnos :(

Tudod milyen ez a szerelem nevű izé? Nem, nem olyan, mint amit a filmekben mondanak, szó sincs semmiféle pillangókról meg repkedésről. Sokkal inkább trappolás ez, amit egy masírozó rinocérosz csorda művel. Hmmm, ez neked olyan lenne, gondolom, mintha egy stadionnyi lány visongana és ugrálna egy Justin Bieber koncerten.

Szóval, képzeld el, megírtam a VILÁG LEGHOSSZABB és LEGFÁJDALMASABB SZERELMES LEVELÉT!!! Bár rettegek attól, hogy az érintett kezébe kerül, egy kiadó megkaparintotta és ősszel meg is jelenik.

Remélem, jó kezekben van Hevesi Juditnál, aki költő lévén, biztos átérzi az én naaaagy szenvedésemet, és nem becsüli alá a levelem zsenialitását.

Mikor másfél év múlva visszakerülsz a vadonba, lehet, hogy eléd fog toppanni álmaid rinocérosza (még mindig nem tudom, hogy rinocérosz hölgy vagy úr) szóval szerintem olvasd el te is. Úgysem kerülheti el senki a sorsát: a NAGY SZERELMET.

Ha megjelenik, küldök egyet, addig kérd meg azt a helyes gondozót, hogy esti mese után fussátok át a Coolbookz híreit, hogy tudjátok, hol tartunk.

Most megyek, írok még egy-két levelet…

Puszil:

Lea

Fotók: Divan Grobler / Bacroft Usa / Northfoto

A szerelem egy rinocérosz pedig így néz ki eredeti, német kiadásban:

bottom of page