top of page

Jóga közben olvasni?

Méghogy edzés közben nem lehet kultúrát fogyasztani! Ez egy nagyon makacs sztereotípia, amit szeretnénk megcáfolni! Nagyon alaposan utánanéztünk a témának, és most bebizonyítjuk, hogy igenis mi, könyv-, sorozat- és filmfüggők is szoktunk mozogni. És most nem erről beszélünk:

...hanem arról, hogyan lehet jógázás közben olvasni (na jó, erre azért a cikk címéből is lehetett következtetni). Vagy hogy ne hangozzon ennyire életidegenül: azt mutatjuk meg, hogy olvasás közben milyen izomnyújtó és izomerősítő jógapózókba lehet helyezkedni.

Hát tessék, bárki képes követni Alec Baldwin kígyótestű feleségének, Hilariának a példáját, csak egy sámli, egy könyvespolc és egy farmershort kell hozzá:

Ha ez mégsem menne, akkor íme néhány egyszerűbb póz:

Szfinx

Mindenki szokott ilyen testhelyzetben olvasni, és egy csomóan nem is tudjuk, hogy közben valójában egy nagyon hazsnos jóga-pozíciót végzünk, ami a mellkast, a hasfalat és a vállakat is nyújtja (Heidi Klum is olvas ám a képen: a vele szemben jógázó fickó alsógatyáján betűzi a feliratot).

Galamb

Na ez egy nagyon kényelmes jóga-póz (mármint annak, aki hajlékony. Én nem vagyok az.) A galambozás óvja az érzékeny térdet és derekat és kinyítja a csípőt. Ha két perc után valakinek begörcsölne a combja, váltson erre:

Lábak a falon

Ezt a pózt jobb nem az illusztrációról ellesni: a helyes verzió az, amikor a feneked teljesen a falig tolod és egyenesen kinyújtóztatod az összezárt lábaidat (nem is gondolnátok, milyen nehéz ilyen képet találni!). Nagyon jót tesz a csípőnek, a hátnak, a hasnak, és az olvasmány súlyától függően a karoknak is!

Fa

Ez itt a fa-póz nehezített verziója, füves, hepe-hupás talajon, de otthon, a hálószobában is nyugodtan csinálhatja bárki. A fő hatása: javítja az egyensúlyérzéket (persze ehhez talpon kell maradni). A Bűn és bűnhődést nem biztos, hogy így szeretnénk végigolvasni, de néhány oldal kényelmesen kibírható így.

Lótuszülés

Ez a második kedvencünk, mert nagyon jót tesz a gerincnek, nyugtatja az idegrendszert, ja és egy csomó ideig lehet így ücsörögni a kedvenc regénnyel a kezünkben.

Hullapóz

Oké, mégis csak ez a legjobb az összes közül! Minden izmot ellazíthatsz közben, hiszen csak feküdni kell a hátadon – a nehezített verzió pedig az, amikor kezedben tartod a Geek Girl legutóbbi részét, és minden erődet megfeszítve kitartod. Szupersportosnak érzed magad 5-6 oldal után!

Képek forrása: epicreads.com, abebooks.com, bookriot.com

bottom of page