top of page

A hét videója – Magyar Barbara: Ne ítélj külső alapján

Ezúttal nem egy dalt ajánlunk nektek, hanem egy nagyon fontos kampányra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, amibe teljesen véletlenül futottunk bele (oké, igazából különleges palacsintarecepteket kerestem). A 15 éves Magyar Barbara egy lelkes, aranyos, iszonyúan vicces és kreatív youtuber, akit elég paraszt cybertámadás ért: egy másik youtuber készített egy videót, amiben őt gyalázza és mocskos megjegyzéseket tesz Barbi súlyára.

Barbi válasza viszont nem egy hasonló online fröcsögés volt, és még csak nem is védeni kezdte magát, hanem önvizsgálatot tartott – és rájött, hogy talán, akaratán kívül ő is bánthatott másokat a korábbi videóiban.

“Átnéztem a videóimat és néhányat töröltem a csatornámról, annak érdekében, hogy senkit ne bántsak meg ezentúl a videóimmal, és törekedni fogok arra is, hogy mivel ezeket a videókat letöröltem, ne gyártsak olyan tartalmakat, amelyek bárkinek is rosszul eshetnek” – mondja Barbi, aki aztán arról is mesél, hogy tudja, milyen sok tizenévest érnek támadások, online ugyanúgy, mit offline és hogy szembemenjen ezzel az idióta és veszélyes szokással, felkért néhány magyar közéleti szereplőt is (például Curtist, Fésűs Nellit, Kökény Attilát és Emiliót), hogy csatlakozzanak a kampányához, akik meg is szólalnak a lenti videóban. Gratulálunk, Barbi, hőstett volt, amit véghez vittél, komolyan!

Na jó, szóval itt a DIY-videó is, amiről beszéltem: ebből tanultam meg rántottás tortillát készíteni (amit most ki fogok próbálni sós palacsintával is)!

És ha még többet olvasnál a cyberbullyingról, keresd Kalapos Éva regényét, a Masszát, ami egy online és offline is bántalmazott fiúról szól: annyit elárulunk, hogy nem egy szájbarágós sztori. Inkább olyan súlyos és ijesztő, mint amilyen az élet, amikor rád szakad tizenévesen.

bottom of page