top of page

Aludj a könyvtárban! 3 különös szálláshely


Álmodoztál már arról, milyen jó lenne egy könyvesboltban, egy könyvtárban, vagy esetleg egy író házában nyaralni? Most már mindenre meg van a lehetőséged, hála nekünk, akik összeszedtük a legizgalmasabb könyvmoly-szállásokat az Airbnb-n! (Ja, és nem csak álmodozni van lehetőség, hanem akár elutazni is!)

The Open Book, Wigtown (Skócia)

A tenger partján, az ezer lelket számláló kis skót faluban (ami Skócia hivatalos Book Town-ja, azaz könyvvároskája) egy két szintes könyvesboltban tölteheted a napjaidat, és ha van hozzá kedved, kipróbálhatod magad könyvesbolti eladóként is. Wigtown egy elvarázsolt hely: a mini településen tíz könyvesbolt is található, ez itt például teljesen non-profit, nagyon alacosnyak az árak és önkéntesek dolgoznak itt.

A szállás is nevetségesen olcsó: még 12 ezer forint sincs egy éjszakára, és ezért az összegért a teljes apartment megkapod, konyhástul-fürdőszobástul-hálószobástul és igen, könyvesboltostul! Lapotopot és inygen WiFit biztosítanak, plusz egy biciklit is, hogy be tudd járni a gyönyörű környéket. Kell még reklámoznunk? Ugye nem?

Parks-Bowman Mansion, New Orleans (Amerikai Egyesült Államok)

Hamisítatlan déli hangulat, veranda, pálmafák, és egy gigantikus könyvtár – ezt nyújtja az író-dokufilmes házaspár a három apartmenes házukban, New Orleans szívében.

Ehhez a lakosztályhoz, amit mi kinéztünk, a Könyvtárhoz, saját fürdőszoba és egy emeleti terasz is tartozik, de a másik két apartman is egész jó: az egyik a Vörös Szoba, a másik pedig a Kísértetjárta Szoba. Házi koszt, a kertben medence és még kutyák is vannak!

John Steinbeck's Writer's Studio, Pacific Grove (Amerikai Egyesült Államok)

Ha igazán regényes nyaralásra vágysz, kiveheted John Steinbeck íróstúdióját is, ahol a Pulitzer-díjas amerikai író a The Log from the Sea of Cortez (1951) című könyvét írta (eddig nem jelent meg magyarul).

Steinbeck tavasztól őszig élt ebben az alacosny belmagasságú házikóban, aminek kis olvasókuckót is kialakítottak az ablakmélyedésében, az idilli konyhája és az otthonos fürdőszobája pedig külön megérne egy cikket, nézzétek meg őket a fenti linkre kattintva!

bottom of page