top of page

Az új trend: káromkodós színezők


Azt mondják, Johanna Basford felnőtt színezői nem is azért lettek annyira sikeresek, mert az emberek a kreativitásukat szeretnék kiélni satírozgatás közben, hanem mert ki tudnak közben kapcsolni. Többen is leírták már, hogy a kifestő az új mediátció, meg minden, a helyzet viszont az, hogy nem mindenkinek elég maga a színezgetés, kell mellé valami plusz, amin keresztül kiadhatják a dühüket: ezért lettek sikeresek újabban a káromkodós színezők, amelyeknek lényege, hogy a szokásos szép virágos-madárkás-szívecskés motívumok mellett ronda szavak is szerepelnek a kifestők oldalain. A lényeg tehát itt nem a békés zsírkrétázás, hanem az, hogy felszakadjanak a sebek, kiboruljanak a bilik, szívárvány színekben pompázzon a sok fuck, bullshit, bitch és társaik. Valahogy így kell elképzelni a terápiát működés közben:

A trendet a harmincéves brit Etsy-művész, Sarah Bigwood indította el, aki kinyomtatható színezőoldalakat kezdett el árulni végül egy Kickstarter-kampányt követően az oldalakból könyv lett, majd világsiker.

És itt vannak természetesen már a konkurensek is: idén több száz hasonló cím jelent meg, viccesek és bénák, szépek és rondák is. A legérdekesebbek szerintünk ezek:

Have a Nice Life Asshole

Ez kifejezetten szakítás után ajánlott. (ingyenesen letölthető belőle pár oldal ITT)

Naughty and Nice

Ez a kifestő nem akar mást, csak szépnek lenni és csúnyán beszélni:

Swear Word

Ezzel a pop art-rajongóknak igyekeztek kedveskedni:

The Swear Word Coloring Book for Prudes

És szerencsére gondoltak a prűdekre is, akik mégis csak szeretnék valahogy kiélni a káromkodási hajlamaikat: az ő verziójukban inkább nagymamás káromkodások találhatóak csak!

bottom of page