top of page

Shelfie-sorozat: Kalapos Éva könyvespolca


Hamarosan könyvfesztivál, ami azt jelenti, hogy megjelenik egy rakás új könyv – köztük Kalapos Éva új regénye, a DAC-sorozat ötödik része, aminek címe Nagy döntések lesz. ​​Naná, hogy ennek örömére felugrottunk Évihez, aki a második kerületben lakik egy nagyon idilli környéken, és nem csak beszélgettünk vele, hanem odaültettük a könyvespolca elé is, hogy jól lefotózzuk, és mindenki megtudja, mi mindent olvas!

Íme a faggatózásunk dokumentációja:

Mi az a három regény, ami megváltoztatta az életed?

Viviane Villamont: Kisdarázs, Bartis Attila: Nyugalom, Daniel Pennac: Testnapló. Kik a kedvenc lány és fiú karaktereid?

Kedvenc női karakterből sok van, de talán Az őz Encsy Esztere, a férfiak közül pedig az Utas és Holdvilág Mihályát emelném ki. Melyik a kedvenc filmadaptációd?

Hú, rengeteg van, de most hirtelen a Harry Potter 7/1 ugrik be, szerintem nagyon eltalálták a könyv hangulatát.

Mondj egy klasszikus magyar író/költő, akit különösen szeretsz, akkor is, ha annyira nem számít manapság trendinek.

Nem hiszem, hogy gáz lenne bárkit szeretni a klasszikus magyar irodalomból, de a legérdekesebb „szerelmem” talán Madách, a maga érzékeny érzéketlenségével. Miben lesz más a DAC 5, mint a korábbi részek?

Azt hiszem, elérkeztünk a legmegosztóbb témához a sorozat történetében, nagyon kíváncsi vagyok a reakciókra. Én szerettem írni, sokat tanultam, és Flóráék is egyre nagyobb akadályokat győznek le együtt. Remélem, az olvasók számára is olyan izgalmas lesz, mint nekem! ​

​ Ha találkozhatnál az egyik saját fiktív szereplőddel, ki lenne az, és mit csinálnátok együtt szerda este?

Jaj, hát ki mással, mint Fellegi Flóra kisasszonnyal! Szerintem dumálnánk, dumálnánk és dumálnánk, közben megnéznénk egy (vagy öt) filmet, és degeszre ennénk magunkat!

És egy kis meglepetés azoknak, akik nem csak olvasni, hanem hallgatni is szeretnék Évit: az író a Másik Szoba nevű együttesben énekel, akiket érdemes követni Facebookon is!

(Első fotó: Szöllősi Mátyás)

bottom of page