top of page

5 tizenéves sztár, aki már írt könyvet


Nem is gondolnád, hogy a rengeteg forgatás, fellépés és Instagram-feed frissítés mellett ezeknek a sikeres és elfoglalt tizenéveseknek még arra is jut idejük, hogy leüljenek megírni egy teljes könyvet. Pedig mind olyan ambiciózusak és extrovertáltak, hogy természetesen ez sem maradhat le a FOMO-listájukról. Oké, azt azért hozzá kell tenni: természetesen mindegyikük mellett ott volt egy határozott szerkesztő, aki segített nekik abban, hogy a szöveg tényleg megállja a helyét – elvégre főállásban ők mégsem kis Kate Mansfieldek és James Joyce-ok (és nem is akarnak azok lenni).

 

De mielőtt nekiesnél a listának, eláruljuk,

hogy a lent említett könyvek közül az egyik

hamarosan megjelenik magyarul,

méghozzá a Menő Könyvek gondozásában.

Lehet találgatni, hogy melyik,

a választ pedig eláruljuk jövőhéten!

 

Oké, és most lássuk végre, ki az az 5 sztár (és bocs, kicsit csaltunk, mert négy könyvet mutatunk be – viszont az egyiket közösen írták a Jenner-tesók).

Kylie és Kendall Jenner: Rebels – City of Indra

A Jenner-tesók mindig is nagyon trendik voltak, szóval nem meglepő, hogy irodalmi téren is valami divatossal jöttek elő: a Rebels egy klasszikus tini disztópia, amiben két vagány nindzsalány, Lex és Livia rájön, hogy természetfeletti képességeik vannak. Ennek pedig azért örülnek, mert mindig is igazságtalannak tartották, hogy a városuk két részre oszlik: fenn, a felhők közt élnek a tehetősek, lenn, a porban és nyomorban pedig a nélkülözők. Tetszeni fog, ha szeretted a Beavatott-szériát és Az éhezők viadalát.

Bella Thorne: Autumn Falls

Az önéletrajzi ihletettségű regényben Bella az apukája elvesztését dolgozza fel, aki autóbalesetben halt meg néhány évvel ezelőtt. A vörös hajú főszereplő, Autumn a tragédia után új városba költözik a családjával, ahol kicsit nehezen megy neki a beilleszkedés, főleg azok után, hogy a kezébe kerül az apja egyik régi naplója, ami, mint kiderül, varázserővel bír. De mire Autumn rájönne, hogyan használja előnyére ezt a varázserőt, már rengeteg ellensége lesz, és úgy tűnik, hogy minden esélyét elszúrta a suli leghelyesebb fiújánál is. A hangsúly persze az úgy tűnik-en volt! Ha szereted az olyan érzékeny, de mégis humoros regényeket, mint a Vámpírakadémia vagy a Geek Girl, akkor ezt is csípni fogod!

Zendaya: Between U and Me

Ha már a legjobb barátja, Bella billentyűzetet ragadott, akkor Zendaya is összekapta magát: igaz, ő nem regénnyel, hanem egy önsegítő könyvvel jelentkezett, amiben rengeteg tanácsot szedett össze arra vonatkozóan, hogyan élhető túl a kamaszkor és hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a gimis évekből. Ne hidd, hogy csajos frizuratippekkel és manikűrtrükkökkel van tele a 224 oldal: Zendaya, aki egykor önbizalomhiányos és csöndes lány volt, ma az egyik legbátrabb hangú tizenéves feminista és emberjogi aktivista Hollywoodban, a tippjei tehát nem légből kapottak és közhelyesek – mindenkinek tetszeni fog, aki szerette Tina Fey könyvét, A NagymeNŐ-t vagy Amy Poehler-től a Yes Please-t.

Austin Mahone: Just How It Happen

Végre egy fiú is, aki nem fél az írástól! Austin nem bajlódik a fikcióval: a saját történetét meséli el, tehát megtudjuk, hogyan lett a texasi kis srácból a McDonald's reklámarca, később YouTube-celeb, majd világsztár, aki Taylor Swifttel turnézik a világ körül. Aki szereti a híres zenészekről szóló életrajzokat, és érdekli, milyen lehet Justin Bieber, Ariana Grande és Miley társaságában mozogni, az feltétlenül szerezze be!

bottom of page