top of page

Bella Thorne könyve jön magyarul!


Ha azt hitted, hogy Bella Thorne csak egy egyszerű és felszínes Disney Channel-sztár, aki az elmúlt években nem csinál semmit a szelfizésen kívül, nagyon tévedsz: az igaz, hogy a sorozata (az Indul a risza) inkább szórakoztató volt, mint mélyenszántó, de az első regényében,

ami még idén megjelenik magyarul a Menő Könyvek gondozásában,

Bella bebizonyítja, hogy nagyon is sok mindanivalója van.

Az önéletrajzi ihletettségű Autumn Falls alaposan összezavarta azokat, akik Bellában csak egy csinos, jól táncoló és vicces tinisztárt láttak: a Publisher's Weekly-től kezdve a nívós Kirkuson át Booklistig minden magára valamit adó könyves magazinban ódákat zengtek arról, mennyire különleges és inspiráló a regény. Ahogy arról Bella egy tévéinterjújában is beszélt, azért ült le írni elsősorban, hogy megpróbálja feldolgozni az apja halálát, akit még kilencévesen vesztett el. “Azt akartam az olvasóknak megmutatni, hogyan működik a gyász folyamata: hogyan próbálja az ember újra összeszedni magát, és milyen az, amikor egyszerre kell megtanulnod elengedni valakit és megtalálni önmagad” – mondja Bella, aki hozzátette: azon túl, hogy a regénye főszereplője, a furcsa nevű Autumn Falls szintén vörös hajú, kubai származású és autóbalesetben vesztette el az apukáját, több egyezést kár lenne keresni kettejük közt.

Ilyen az amerikai borító

Pedig nagyon szívesen hinnénk abban, hogy a sztori többi része is igaz, ugyanis szerepel a történetben egy titokzatos napló, amit az apukája hagyományozott Autumnra, és ennek a füzetnek varázsereje van – amit Autumn beleír, az valóra válik. Kár, hogy a lány diszlexiás, mert így viszont elég furcsán válnak valóra a dolgok: elég csak egy rossz kívánságban az ő helyett ént írni, és máris fordítva sül el minden! Márpedig elég sok negatív dolog kerül abba a naplóba, Autumn ugyanis az apja halála után új suliba kerül, ahol nem igazán megy neki a beilleszkedés. Ha szereted az őszinte, keserédes és bájolgástól mentes regényeket, amelyeknek a főhőse a szemed láttára válik összezavarodott kislányból erős, határozott és humoros csajjá, akkor az Autumn Falls neked való.

Megkértük a regény műfordítóját, Steiner Kristófot, aki szintén közelről ismeri a gyász minden fázisát, és egy inspiráló túlélő, hogy mondjon három indokot, ő miért szereti Bella Thorne-t.

1 – "Bella és Zendaya nem csak a képernyőn, hanem a való életben is irigylésreméltóan jó barátok: hiába próbálták egymásnak ugrasztani őket az Indul a risza stábjában (a “lássuk, melyikőtök tud jobban...” kezdetű versenyeztetésekkel), ők akkor is imádják egymást. Zendaya például egy nacho-árus kiskamiont rendelt neki a 17. szülinapjára, Bella pedig megvédte a barátnőjét, amikor beszóltak neki a szülei külseje miatt.

2 – Bella nagy állatvédő és állatmentő, és majdnem olyan furcsa az egyik kutyája, mint amilyen az én Özgém: egy husky-farkas keverékje van!

3 – Gyerekkora óta önkénteskedik, és most is lelkes támogatója a STOMP Out Bullying szervezetnek, ami az iskolán belüli bullying ellen küzd.”

bottom of page