top of page

A kutyák szeretik a könyveket


Traumatizált kutyáknak olvasnak fel 6 és 15 közötti gyerekek és kamaszok az egyik Missouri állambeli menhelyen – nekem már ennyit is elég volt elolvasni a hírből, és máris úgy éreztem, hogy magányos, hideg kis tappancsok szorítják össze a mellkasom. De aztán olvastam tovább, mert biztos akartam lenni benne, hogy jól végződik ez a történet: és tényleg!​

​Arról van szó, hogy ez az amerikai menhely tíz órás képzést tart az önkéntes jelentkezőknek, akik aztán odaülnek a szomorú/szorongó/túlpörgéses árva kutyák kennelje elé, és felolvasnak nekik a kedvenc könyvükből.

Ezek a kutyák állítólag nem jól viselik a közvetlen fizikai kontaktust, de az, hogy valaki figyel rájuk, időt tölt el velük, nagyon jót tesz nekik, mert csökken a stressz-szintjük és gyorsabban rehabilitálódnak – ráadásul, ha tényleg odafigyelnek és szépen viselkednek, jutalomfalatot is kapnak!

Ha elindul itthon egy hasonló kezdeményezés, és mehetnek 15 felettiek is, ugye jöttök velünk felolvasni? Ja, ha eddig nem bőgtetek volna, itt egy videó is arról, hogyan hallgatnak mesét a kutyák:

bottom of page