top of page

10 tárgy, aminek minden könyvmoly lakásában ott a helye


Mivel legtöbben otthon imádunk olvasni, természetes, hogy szeretnénk minél több hangulatos hülyeséggel telezsúfolni a lakásunkat, hogy még jobban el tudjunk merülni a fiktív világokban. Akár kiállítod ezeket a mások szerint talán felesleges, porfogó gyönyörűségeket, akár egy fiókban tárolod őket, mint én, aki számára limitálta élete minimalista ízlésű párja, hogy mennyi kacatot pakolhat ki a polcokra, mikrohullámú sütőre és kerti varrógépre, egy biztos: muszáj, hogy beszerezzük ezeket!

Most mondd meg: lehet anélkül élni, hogy az embernek falra vetítős, mesebeli lámpaburája legyen, Pán Péter-szereplőkkel? Mind tudjuk a választ (NEM).

Rejtekdobozka Jane Eyre-nek álcázva (például miniatűr könyves kacatoknak, mint amilyen a 3 cm magas hobbitház, vagy a Jófogáson talált Harry Potter Lego-figurák).

Ilyet pedig majd az egyik barátnőmnek fogok beszerezni: először is azért, mert nagyon vicces a belső felirata (csak sajnos lefordíthatatlan a poénja, angolosok előnyben), és mert bármennyire is tiltakoznak ellene az emberek, ajándékbögréből tényleg sosem elég.

Ez viszont az én hülye bögréimhez is passzol: alátétek idézetekkel!

És ha már idézetek: felnagyítva és bekeretezve is nagyon jól mutatnak.

A könyvlapokból pedig szép asztali futó is készíthető (mondjuk szerintem ez maximum egy vacsorát bírna ki, ha van valakinek szíve darabokra tépni egy-egy antikváriumi könyvet).

Milyen teája lenne egy könyvmolynak, ha nem Sherlock Holmes-os? (Például Gatsby-s, mert ilyet is lehet kapni!)

Nem ígérem, hogy ilyet is készítek bármelyik női nemű barátomnak, de azért megmutatom ezt is, hátha kedve támad valakinek koktéltáskát varázsolni könyvből (itt lépésről lépésre bemutatják, hogyan kell).

Ez a könyvmoly büszkeségi zászló a lakás bármelyik pontján jól mutat, én a vécé ajtaján tudom elképzelni leginkább (így legalább mindenki érti, miért vagy bent sokáig).

Ha már fürdőszoba: ugye mennyire kell oda egy könyvespolc? Mármint oda is? (Ahogy a ház többi pontjára is, beleértve a konyhát és a kertet is!)

bottom of page