top of page

Hogyan olvassunk végig kellemetlen társasági eseményeket?


Előfordult már valaha, hogy úgy érezted, a családi nyaralás, vagy nagyobb társasági esemény egyszerűen annyira nyomasztó, hogy nem vagy képes túlélni? Nem vagy egyedül. Íme, néhány kifogás, amelyre hivatkozva nem kell pofátlannak éreznünk magunkat, és nyugodtan előkaphatunk egy jó könyvet.

1. Tanulnivaló. Mondd azt, hogy kötelező és mindenki úgy fog rád nézni, mint a jövőjéért tudatosan cselekvő, komoly személy. A család reménye. Az értelmiségi. Az eltartó.

2. Lejáró olvasójegy, rengeteg előjegyzés. A könyvet akkor és ott el kell olvasni, mivel évekig várólistán voltál, és alig pár napra adták ki a könyvtárból.

3. Egy jó barát kézirata. Csomagold be a könyvet, és olvasd komoly szakértelmet tükröző tudatossággal. Néha esetleg vakard/csóváld a fejed, vagy egy-egy szót karikázz be. Nagyon hatásos lehet.

Ha pedig a fenti három magyarázattal sikerült meggyőznünk társainkat, miért is fontosabb olvasnunk, mint tevékenyen részt venni a társasági életben, keressünk magunknak egy kellemes italt, esetleg egy háziállatot és vonuljunk szépen el.

 

Miért jobb egyedül (vagy macskával az ölünkben) olvasni, mint hallgatni másokat?

 

1. Kevesebb energia.

2. Kevesebb lehetőség nyílhat agysejt-pusztulásra.

3. Több lehetőség nyílhat (bár ez is erősen társaságtól és olvasmánytól függ) némi építő, kulturális élmény befogadására.

4. Stagnáló vérnyomás.

5. CSEND.

bottom of page