top of page

5 sztár, aki imád könyvekről posztolni


Emma Watson mellett (aki könyvklubot is indított a Goodreadsen) egyre több hollywoodi sztár vállalja fel, hogy mellékállásban megrögzött könyvmoly: rengetegen pózolnak a kedvenc regényükkel, van, aki még a nyári olvasmánylistájáról is posztol, sőt, olyan sztárt is találtunk, aki külön Insta-profil indított a kedvenc regényei számára. Csak egy valamit nem értünk: miért csak a nők használják a bookstagram-hashtaget? Ha rábukkannátok olyan férfi sztárra, aki szintén nyíltan vállalja a közösségi oldalakon, hogy könyvgeek, dobjátok a linket, köszi!

Emma Roberts egyáltalán nem olyan üresfejű diktátor, mint amilyennek a Sikolykirálynők alapján gondolnád (és nem szokott gyilkolni sem, ha már ebből a karakteréből indultunk ki). Ezen a nyáron, úgy tervezi, hogy elolvas két Murakami-regényt, egy Camus-t és még Proust-nak is nekiesik! Szép kis tervek, mi? Ja, és olvasta Emma Watson könyvklubjának első kötelező olvasmányát is:

Reese Witherspoon viszont szinte teljesen olyan, mint a Gimiboszoban volt: mármint nem, ő sem gonosz, de nagyon okos és rengeteget olvas! Kövesd csak be a Reese Witherspoon’s Book Clubot Instán és láthatod, mennyire komolyan veszi, hogy népszerűsítse az olvasást (bevet mindent: kiskutyákat, szép kávésbögréket és vágott virágot is pakol a könyvek köré, hogy tényleg nagyon szépek legyenek a fotók). Az ízlése elég jó: S. J. Watson és Mindy Kalling is a kedvencei közt szerepel.

Sarah Jessica Parker, aki magát a világ egyik legnagyobb Harry Potter-fanjának tartja (és volt olyan mázlista, hogy ő konferálhatta fel Rowlingot a legutóbbi PEN-gálán), az Instáján meglepően keveset posztol divatról, szexről és New Yorkról (bár a másodikról talán nem is nagyon lehet). Annál többször rak ki viszont képeket a kedvenc könyveiről: sőt, még egy shelfie-t is lőtt nemrég!

Hogy Florence Welch-nek mennyire kifinomult az ízlése és hogy mennyire intellektuális, azt a dalszövegei és a klipjei alapján is lehet sejteni: jól áll neki Donna Tartt, Murakami, Dante Gabriel Rossetti és Dante is. Bocs, de tőle kicsit többet posztolunk, mert nagy kedvenc:

Kat Denningsnek (akit a Thorban vagy a hülye című, de zseniális Az élet csajos oldala című sorozatban is láthattál) három kedvenc témája van, és általában ezekről is posztol: az első a kaja (súlyos fánk- és csirkeszány-függő), aztán jönnek a háziállatok, és persze a könyvek. Mondjuk a legtöbb lájkot akkor kapja, amikor ezeket kombinálja: kutya könyvvel, süti és regény, vagy ööö... kutya és csirkeszárny (de most ezt hagyjuk). És mit ajánl? J. D. Salingert, Amy Poehlert és Paula Hawkinst többek közt. Na jó, és macskás könyveket is.

bottom of page