top of page

10 probléma, amit csak YA-karakterek értenek


A mai fiataloknak sok problémával kell szembenézniük, ez tény. A fiatal felnőtteknek szóló YA könyvek szereplőinek azért még mindig kicsit többel. Belegondoltál már, milyen lenne az életed, ha te is egy ilyen regény szereplője lennél? Mi most ezt megtettük helyetted is, íme:

1. Az igaz szerelmed a) a testvéred b) nem evilági c) elérhetetlen d) túl gyönyörű(?). Mint ő:

2. A szerelmed IS szeret téged, de mivel fiú és YA szereplő, az érzéseiről nehezen beszél, kompenzál, és mindenek előtt: tökéletesen néz ki, kócos hajával. (És ez a legfőbb pozitív tulajdonsága.)

3. Hiába játszod el karácsonykor, hogy meglepődsz az ajándékaidon, olvasol majdnem mindenki gondolatában, és unalmassá vált ez a meglepősdi.

4. Szerelmi háromszögbe keveredtél. (És most nem a háromszög alakú pizzaszeletre gondolunk.)

5. A szüleid meghaltak.

6. Tökéletes a külsőd, de senki nem szeret + te is tudod magadról, hogy mindig kilógsz a sorból.

7. A világ darabjaira hullik (miattad), de neked sokkal fontosabb problémád van: még mindig nem tudsz dönteni két fiú között.

9. A világodban zsarnoki rendszer működik, senki nem veszi észre, mennyire különbözik minden ember, akárcsak a hópelyhek.

10. Vámpír vagy, de nem félnek tőled, mert csillogós vagy, mint azok a matricák, amiket alsóban cserélgettünk.

+ Vörös hajad van, Grace-nek hívnak, többször kerültél halálközeli élménybe, mint ahányszor megfésülködtél, valakinek pedig MEG KELL HALNIA, neked pedig SÍRNOD KELL sokat.

bottom of page