top of page

5 ok, amiért a Wink Poppy Midnight lesz idén az egyik kedvenc könyved


Mert hogy az lesz, ez nem kérdés: nézz csak rá erre a borítóra, hát nem szeretsz bele azonnal? Velünk ez történt, amikor először megláttuk April Genevieve Tucholke regényét: azonnal el is akartuk olvasni, és már az első oldalak után biztosak voltunk benne, hogy ezt ki kell adnunk. Egyébként ezzel nem vagyunk egyedül: Amerikában és az Egyesült Királyságban már nagy siker, és megjelenik hamarosan Spanyolországban, Brazíliában, Németországban, Törökországban, Svédországban és Hollandiában is. Na jó, akkor megmagyarázzuk, mitől ez a nagy szerelem, de előbb nézd meg alaposan ezt a műalkotást (*sóhaj*):

1. A borítóról már beszéltünk, de nem eleget: egyszerűen tökéletes Instagram-alapanyag, remekül lehet fotózni falevelekkel,

virágokkal,

érdekes mintájú ruhával,

random Pop! Vinyl-figurákkal,

és tulajdonképpen mindennel, mert olyan varázslatos hatása van, hogy mindent felruház maga körül ezzel a sötét, mesés hangulattal!

2. A sztori is megkapó: három szereplő szemszöge váltakozik, és egészen az utolsó oldalakig nem tudjuk, melyikük a jó, melyikük gonosz, ki a hős, ki az áldozat, ki mond igazat és ki hazug.

Wink a vörös hajú, szeplős szomszédlány, aki régi könyveket olvas, hisz a mágiában, és abban, hogy az életben úgy működnek a szabályok, akár a tündérmesékben.

Poppy az iskola karcsú, szőke és, mit szépítsük: enyhén pszichopata méhkirálynője, aki nem fél attól, hogy összetöri-e a fiúk szívét, és megszokta már, hogy bárkit megkaphat

Képek forrása: Lizzylune.tumblr.com

Midnight Wink szomszédja: egy magányos és titokzatos fiú, aki valami súlyos bánatot cipel magával, és nem tud választani a két lány között. Ne a szokásos YA-klisékre számíts: itt a szerelmi háromszög sokkal szövevényesebb, a fordulatok pedig meglepőek, mert kiderül, hogy egyesek még a vértől sem riadnak meg, ha szerelemről van szó. És miközben a szereplők arra próbálnak rájönni, miért fonódhatott össze a sorsuk, a szomszédos erdő elhagyatott viskójában mintha életre kelt volna egy lény, aki éjjel a gyerekeket riogatja… Szóval egy hátborzongató, vadromantikus és csavaros regényről van szó, amiben a Kegyetlen játékok világa találkozik A hazudósokkal meg A lány és a farkassal.

April Genevive Tucholke (a honlapjáról tudjuk, hogy úgy kell ejteni, hogy túhollkí, vagyis mint azt, hogy Two Hole Key)

3. A szerző, April Genevieve Tucholke nem azért képes ilyen varázslatosan és semmihez nem hasonlítható stílusban írni, mert olyan sokat gyakorolt, hanem mert maga is eléggé kilóg a YA-írók közül: egy oregoni farmon nőtt fel, egy ijesztő lényektől zsúfolt erdő szélén, és amikor felnőtt, akkor sem a városba vágyott: Skóciába költözött (de most újra Oregonban él). Imádja a gótikus történeteket, a kísértetsztorikat és szerkesztett egy olyan horrorantológiát, amibe többek közt olyan A-listás szerzők írtak, mint Leigh Bardugo, Jay Kristoff és Marie Lu. Szóval nagyon autentikus ebben a műfajban! Ezt:

Menő, mi?

4. A karakterek felejthetetlenek: és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Tumblr-től kezdve Polyvore-on át az Instáig a rajongók nem győznek fanartokat, montázsokat és fan fiction-öket posztolni.

Forrás: vvordsup.wordpress.com

Forrás: innen!

Egyik főhős sem tökéletes, de nem is velejéig rosszak: és miközben próbálsz rájönni, melyiküknek szurkolj, rájössz, hogy mind furcsák, de mégis hozzád nőnek mindannyian, mert olyan lelki mélységekbe csábítanak le, ahová nem sokan merészkednek.

5. Ez az egyik legfontosabb érv: mert tök olyan, mint Zoe Saldana ruhájának regényváltozata!

A magyar fordítás már készül, ami azt jelenti, hogy ősz közepén már ti is olvashatjátok!

bottom of page