top of page

Havas Jon kedvenc regénye - és még 5 másik ajánlat sztároktól


Mivel mindig csak egy-két mondat jut szegény sztároktól a könyvek borítójára (vagy még annyi sem, mert ki akarná eladni a könyvét Lindsay Lohan dicsérő szavaival?), most úgy döntöttünk, nagyobb teret adunk a hollywoodi celebritásoknak. Meg persze azért is, mert jó az ízlésük és van véleményük az olvasmányaikról. Na jó, igazából nem mindegyiküknek...

Lena Dunham:

„Tíz éves voltam, amikor olvastam a Lolitát. Azért voltam rá kíváncsi, mert azt mondták róla, hogy nem szabad ilyen kicsi lánynak elolvasni, ugyanis tele van szexi jelenetekkel. Az a helyzet, hogy nem találtam benne semmi szexi részt, viszont felfedeztem egy zseniális írót magamnak. Természetesen azt gondolom, hogy az idősebb pasik nem molesztálhatnak fiatal lányokat, de ennek a regénynek akkor is nagy hatása volt, mert asztalt borogat, és bemutatja, hogy az emberek mennyire összetettek és problémásak.”

Kit Harrington:

„A kedvenc regényem az 1984 George Orwelltől, a második kedvencem pedig szintén politikai, társadalmi témájú: Shakespeare-től az V. Henrik.”

Anne Hathaway:

„A kedvencem A titkos kert, és mindig is szerettem volna Mary Lennox lenni. A mai napig megbabonáznak a kertek és ha tehetem, mindig felderítem, van-e bennük valahol titkos ajtó.”

Eva Green:

„Johnny Depptől egyszer olyan ajándékot kaptam, ami sorsfordító volt: A romlás virágait Charles Baudelaire-től. Olyan gyönyörűek és sötétek a versei, hogy kedvem támadt tőle újra verset tanulni, felnőtt fejjel.”

Sam Claflin:

„Nem szoktam olvasni! Azért mentem színésznek, hogy ne kelljen regényeket olvasnom, jobban szeretek focizni. Igazából minden tantárgy ment a suliban, az irodalom kivételévek, szóval nincs kedvenc könyvem. A feleségem a megmondhatója, hogy soha nem olvasok! Azt hiszem, már legalább három adaptációban is játszottam, de egyik könyvet sem olavstam, amelyek alapján készültek.” (Valójában hét ilyen filmje volt: Jojo Moyes, Cecilia Ahern, Laura Wade, Ken Follet és Suzanne Collins könyvadaptációiban is játszott.)

Natalie Portman:

„Három éven keresztül minden ismerősömnek a Felhőatlasz című regényt adtam ajándékba. Hat történet, hat különböző korszakból, más-más műfajban: van köztük történelmi fikció, 70-es évekbeli thriller és posztapokaliptikus trténet is. Ez az egyik legszórakoztatóbb, legfelforgatóbb könyv a világ, ami egyszerűen beszippant, ha belekezdesz. Szerintem mind a hat történet az erőszakról szóló elmélkedés: arról szólnak, mennyire szükségszerű az életünkben az erőszak.”

bottom of page