top of page

Itt az új kedvencünk, a Falling Kingdoms!


Hadd büszkélkedjünk megint: már most tudjuk, hogy mivel fogunk előrukkolni 2017-ben elsőként! Egy nagyon izgalmas, nagyszabású high fantasy sorozat első részével, amit egyszerűen mindenki imád: még a legszőrösebb szívű kritikusok is kénytelenek voltak elismerni, hogy lélegzetelállítóan pörgős és profin összerakott sorozatról van szó, a New York Times egyenesen az új, Young Adult Trónok harcának nevezte.

Ó, ezen még a szerző is csodálkozik (bár, látjátok: örül is neki!)

Oké, lehet, hogy egy csöppet túloztak (mi legalábbis még nem hallottunk arról, hogy érdeklődne iránta az HBO), de ha nem is hasonlítjuk más fantasy-khez, a Falling Kingdoms-sorozat (bocs, magyar címe még nincs, egy biztos: nem az lesz, hogy Zuhanó Királyságok, haha!) akkor is megállja a helyét. Indítsd el ezt a rajongói tracklistet, mert most mesélni fogunk kicsit a sorozatról!

Tehát, a sztoriról röviden: Mytica három királyságában rég elfeledték már a mágiát. És miközben évszázadok óta béke uralkodik, most úgy tűnik, mozgolódnak a lázadók, akiknek nem tetszik, hogy milyen különbség van a három ország életszínvonala között (értsd: az egyikben hatalmas luxusban élnek, máshol egész jól megélnek, a harmadikban szabályosan nyomor van). Négy szereplő útját követhetitek majd nyomon. Vannak köztük királyi vérűek és lázadók is: a sorsuk jobban összefonódik, mint gondolnák, miközben körülöttük egyre több ember válik gyanússá, csalók bukkannak fel és tűnnek el, sokkoló gyilkosságok történnek, meglepő szerelmek alakulnak ki és felerősödik a mágia ereje is. Vajon elkerülhető a birodalom bukása? (Spoiler: hm, nem!) Lehet, hogy teljesen átrajzolódik Mytica térképe? (Igen, ez elég valószínű!) És vajon ki lesz az új korszak uralkodója? A négy tizenéves főhős olyan népszerű, hogy már egy csomó fanart készült róluk:

Cleo egy hercegnő, aki luxusban nőtt fel, de nagyon jól látja, milyen mocskos belülről a rendszer. Vonzza az ellenség földje, mert úgy érzi, ott találhatja meg az elvesztett mágiát.

Jonas egy lázadó fiú, akinek a szeme láttára ölték meg a bátyát: olyan tűz hajtja, hogy hamar az elégedetlen tömeg vezetőjének szerepében találja magát.

Luciát születése után fogadta örökbe a királyi család, és tizenévesen fedezi csak el, honnan is jött és milyen különleges erőket birtokol.

Magnust, a trónörököst harcra és kegyetlenségre nevelték: csak hogy bármennyire is küzd ellene, a szíve mégis másfelé húzza (van egy olyan sejtésünk, hogy sok lánynak ő lesz a kedvenc szereplője!). Nem könnyű kivonnia magát az udvar szorításából, ráadásul titkolózik is mindenki elől, mert olyan valakibe szeretett bele, akibe nagyon nem kellene...

Szóval, fiúk-lányok, várjátok a telet, mert közeleg a Falling Kingdoms!

bottom of page