top of page

14 papír-írószer és sulifelszerelés könyvmolyoknak


Emlékszem, én már július közepétől kezdve (tehát rögtön a szülinapom után) alig vártam, hogy elinduljunk a szülemmel megvenni az iskolai szereket (szerintük: iskolai szarokat, mert persze rohadt idegesítő voltam, hogy minden nap ezzel nyaggattam őket augusztus végéig). Bár már rég nem járok suliba, de mégis minden évben elkap ugyanez a láz: csakhogy most, hogy már megtehetem, el is kezdek vásárolgatni úgy, ahogy kell: júliustól kezdve! Most olyan dolgokat szedtem össze, amelyeket online lehet rendelni, külföldről, de ha még most leadjátok a rendelést, szeptemberig simán megjön minden! Húúú, nem is tudom, hol kezdjem, olyan szuper mind!

1. Na jó, talán ezzel, mert ez alap, hogy kell idén: kinyomtatható jegyzetpapírok, könyvjelzők, matricák, rendszerezők. Korábban idegenkedtem attól, hogy PDF-fájlokért fizessek és pluszban költsek még a nyomtatásra, de mostanra rájöttem, hogy 1. még így is sokkal olcsóbban megúszom, mintha készen vennék máshol szép papírcuccokat, 2. tulajdonképpen imádok vagdosni, ragasztani és rajtahagyni a kezem nyomát a dolgaimon, úgyhogy igazából még szórakoztat is az ilyen típusú vásárlás. És még egy előny: 3. nem kell várni a postára! Hiszen azonnal letölthető a PDF! Szóval lássuk, mi van ebben a csomagban, amit egy fiatal amerikai lánytól lehet megrendelni az Etsy-n. Először is: olyan könyvjelzők, amelyeket kötelező olvasmányokhoz vagy bármelyik tankönyvhöz is használhatunk, és ami a legjobb, lehet rájuk jegyzetelni.

A vignettákat talán nem kell bemutatni senkinek, de ez abban különbözik a simától, hogy más a célja: ahogy a ráírt szövegből is kiderül, az kerül rá, hogy ki kinek melyik könyvet adta kölcsön. (Nagyon praktikus, én pl. legalább húsz könyvemről nem tudom, hogy vajon kinél lehet. Merre jár például a meleg pingvinpárról szóló képeskönyvem? És a kicsit összevérzett Felhőatlaszom?)

Az egyik kedvencem ez a matrica, amit a határidőbe ragaszthatunk, és azt jelzi, hogy aznap befejeztünk egy fontos könyvet. És a csomag 1230 forintba kerül csak, innen lehet megvásárolni!

2. Ezt a jegyzetfüzetet is imádom, mert az egyetemi könyvtárazásra emlékeztet (bár a mostani tizenéveseknek talán egyáltalán nem ismerős a könyvtári cetli, amelyre gondosan fel kellett vezetni, mit szeretnél, ezt oda kellett adni a könyvtársosnak, ő pedig előkereste neked egy szupertitkos rejtekhelyről, ööö vagyis a raktárból). Katt ide, ha kéne!

3. Még több jegyzetfüzet (azokból sosem elég, ezt mindenki tudja, aki úgy tanul, hogy nem csak aláhúzza a könyvben a fontos részeket, de valamilyen oknál fogva azt is fontosnak tartja, hogy kimásolja őket egy füzetbe). Három Harry Potter-témájú A5-ös méretű füzet egyenesen Angliából, 10 fontért, szernintem ez elég jól hangzik (na jó, azért megfontolom még, kicsit drága).

4. A Not on the High Street az egyik legérdekesebb online üzlet, ahol, azt a neve is sugallja, máshol nem igazán kapható különlegességekre lehet bukkanni: az egyik kedvencem innen a Büszkeség és balítélet-ceruzakészlet, Jane Austen-idézetekkel és egy ilyen szép kis dobozzal.

5. Szintén innen: Rómeó és Júlia-szett, ami három cerkából, egy kézzel készített dobozból, szív alakú konfettivel, vintage borítékkal, ja és azt eddig nem is mondtam: Írországból!

6. Oké, a mobiltok nem az a klasszikus papír-írószer, de mivel sokszor a telefonunk is segít a háziban, ő is megérdemel egy új kiegészítőt szeptemberben (vagy kicsit előtte). Főleg ha John Greenes! Figyeljétek a legördülő menüt, mert a tok rengeteg típushoz kapható, és nem csak műanyagból, hanem akár fából is!

7. Azt hiszem, ilyenem soha nem lesz, mert nem vagyok elég merész hozzá, de imádom: Roald Dahl zseniális könyvmoly szereplőjének, Matildának az iskolatáskája lehetett ilyen! Az idézetekkel és műfirkákkal díszített, bőrhatású tatyó amúgy a könyv színházi adaptációjához készült, és a linken találhattok majd több, hasonló terméket is, például vászontáskát, uzsonnásdobozt (!) és írószerkészletet is!

8. Ha lazább suliba jártok, és elfér minden cuccotok egy vászontáskában is, akkor ez lehet, hogy tetszeni fog: szintén kézzel készült, Angliából, 7 fontért.

9. Mondjuk én inkább ezt vállalnám be: vagány Hamlet-hátizsák egy kifejezetten Shakespeare-re specializált üzletből!

10. Agatha Christie-fanok, figyelem! Akár nyomozati iratokat, akár jegyzeteket szeretnétek mappában tárolni, csodáljátok meg ezt a gyűrűs lefűző mappát, ami, igen, egy régi Christie-könyv borítójából készült! Teljesen egyedi darab, az oklahomai tervező oldalán találtok más tematikájút is, imádja szétbarmolni a régi könyveit és szép tárgyakat készíteni belőlük!

11. A minimál ízlésűeknek: egy egyszerű notesz, ami büszkén hirdeti, hogy a gazdája egy igazi könyvmoly. Kemény fedelű, krémszínű, első osztályú papírlapokkal, innen!

12. Lássuk a csomagolópapírokat: a Penguin-klasszikusok rajongóinak ez biztosan tetszeni fog!

13. Ez pedig a Geek Girl-fanoknak lehet kedvence (naná, hogy már megrendeltem!). Négy színben kapható, a minimum rendelési mennyiség pedig öt ív, tehát rengeteg füzetet és könyvet be lehet borítani a színes szemüvegekkel!

14. És a végére egy igazi kincs: 5 évre (!) szóló, extra vastag határidőnapló, tele Jane Austen-idézettel!

bottom of page