top of page

Shelfie-interjú: Kertész Lili könyvespolca


Alig egy éve kezdte csak el a blogolást a 14 éves Lili, máris az egyik legolvasottabb magyar booktuber. Hogy mitől olyan népszerű? Ha beleolvastok a posztjaiba, akkor hamar rájöttök: borzasztóan lelkes, szórakoztató és nagyon olvasott. Nekem személy szerint akkor lett az egyik kedvencem, amikor a bemutatkozásában arról olvastam, hogy mindent szeret, ami könyvekkel kapcsolatos: „legyen az olvasás, könyvsimogatás, könyvszaglászás, vagy könyvespolcrendezés egyik polcról a másikra.” Nem volt kérdés, hogy készítsünk-e vele shelfie-interjút, szóval tessék, ismerjétek meg Lilit, és olvassátok a Könyvmolyok Világát.

Melyik a 3 legfontosabb regény, amit valaha olvastál?

Igazából ez nagyon nehéz kérdés, mert én minden regényt, amit olvastam, ugyanúgy imádom és fontosnak tartom. Lehet, hogy ha 5 perc múlva megkérdeznék tőlem ezt a kérdést teljesen mást mondanék, de ami most eszembe jut, az ez a három könyv.

Leiner Laura: Nélküled

Imádtam a történetet és valamiért kötelességemnek is érzem Leiner Laura nevét megemlíteni, hiszen aki nem tudná, miatta szerettem meg az olvasását mármint a Szent Johanna Gimi miatt.

Kiera Cass: Párválasztó

Imádtam az egész sorozatot, bár az utolsó részt nem éreztem teljesnek, de mégis ez az a sorozat amit bármikor újra tudnék olvasni úgy, hogy ugyanúgy élvezzem, mint első alkalommal.

Kelly Oram: Cinder és Ella

Istenem, hogy én mennyire szerettem ezt a történetet! Bár végigsírtam a könyv második felét. Már háromszor olvastam újra, és még mindig megunhatatlan.

Ki a kedvenc lány és fiú szereplőd?

Nehéz kiemelni egy kedvencet szóval én kettőt-kettőt említek meg. Kezdjük a fiúkkal!

Az első Daemon Black, a Luxen-sorozat főszereplője. Annyira megkedveltem a sorozat végére! Mindig segíteni próbál Katy-nek és (majdnem) mindig kedves is vele, szóval nekem Daemon az egyik kedvencem. A második pedig Nagy Márk a Bexi-sorozat férfi főszereplője, akinek bármekkora is az egója, én szeretem.

A kedvenc lány szereplőm a Párválasztóból America és Ella a Cinder és Ellából.

Mi a legszebb emléked, ami a blogoláshoz kapcsolódik?

Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem minden szép a blogolásban, de talán a sok-sok támogatás. Akár most az írókra/írónőkre, kiadókra és a blog olvasóira is gondolok, mert mindenki rendkívül kedves velem és ez csodálatos érzés.

Mi mindent tárolsz a könyvespolcodon könyveken kívül?

Semmit. Csak a könyveim vannak rajta, és szerintem ez mindig így is lesz.

Ha választhatnál, melyik regény világába utaznál el nyaralni pár napra?

Nagyon sok regény világába szívesen elutaznék pár napra, de talán az Elválaszt az idő című regénybe szívesen mennék, hogy kipróbáljam az időutazást.

bottom of page