top of page

Könyvek, amelyek bárcsak léteznének...


Előfordult már veletek, hogy eszetekbe jutott egy téma, amiről nagyon szívesen olvastatok volna, utánanéztetek, hogy melyik könyvben találhatjátok ezt meg, de végül egyetlenegyet sem találtatok? Velem néha igen, és ilyenkor azon gondolkozom, hogy hogy létezik, hogy még senkinek sem jutott eszébe ez az ötlet? Pedig a vágyaim igazán nem nyakatekertek, nézzétek! (Illetve légyszi szóljatok, ha mégis tudtok olyan könyvről, ami a listában szerepel.)

Kórházas-magánéletes

Egy ideje nem nagyon nézek sorozatokat, legfeljebb olyat, amit egy férfivel együtt is lehet nézni, és a Grace klinika nem tartozik ezek közé. Én nagyon szerettem ezt a kórházas légkört, főleg azt, hogy közben a szereplők magánélete volt a fókuszban, volt dráma, szerelem, vidámság, minden. Egy ilyesmi történetet könyv formájában is szívesen látnék! Nem a tachikardia szót szeretném minél többször írásban látni, csak jó lenne valami jóféle, modern orvosos sztorit olvasni.

Japán kísértettörténet

A horror műfajában nem igazán vagyok otthon, de olvastam már néhány kiemelkedő darabot, a kísértetes vonalból az Ellen Rimbauer naplója nagy kedvencem. Viszont tudjátok mi ijesztőbb egy szellemnél? Egy japán szellem. Japán eleve fura hely, és ha néztetek már japán horrorfilmet, akkor tudjátok, hogy mennyire elborultak. Lehet, hogy az ő nyelvükön született már ilyen ijesztetős regény, de jó lenne, ha magyarul is olvashatnánk már egy ilyet.

Most épp egy skót

Nagyon szeretek utazni, mindig van valami őrült nagy kattanásom (néha egyszerre több is, már nem győzöm számon tartani őket), és olyankor folyton az adott helyszínen játszódó könyveket keresem, amiket általában meg is találok. Bár hozzá kell tennem, hogy a Tökéletes Velencés Könyvet még nem találtam meg, úgyhogy azt majd nekem kell megírni, haha. Szóval most épp Skócia és a felföld a szerelmem, nemsokára megyünk is arrafelé, ezért úgy terveztem, hogy belevetem magam a releváns könyvekbe, viszont ami érdekelt, azt már elolvastam. Pedig borzasztó szívesen olvasnék egy edinburghi krimisorozatot, vagy egy felföldi regényt a bezártságról és a szociális kapcsolatok hiányáról.

Alternatív történelem Marie Antoinette-tel

Tudom, nem épp a történelem legkiemelkedőbb alakja Marie Antoinette, nekem mégis nagy kedvencem, rengeteg életrajzi könyvet elolvastam róla, és mindig drukkolok, hogy ne úgy végezze, ahogy, pedig tudom, hogy mi lett a sorsa. Megnéznék egy olyan történetet, ahol végül megússza, és követhetnénk tovább az életét.

Fiktív regények igazi könyvekből

Aztán biztos veletek is megtörtént már, hogy egy regényben olvastatok egy könyvről, ami csak abban a világban létezik, és azt kívántátok, bárcsak besétálhatnátok egy könyvesboltba, és megvehetnétek… pedig sajna nem lehet.

Nálam a top-top ebben a kategóriából A szél árnyékában (Carlos Ruiz Zafón) szereplő azonos című regény, gyakorlatilag az egész történet a könyvre épül, amelyet a főhős az Elfeledett Könyvek Temetőjében talál.

Nemrég olvastam a Tizenegyes állomást, amelyben különleges szerepet kap egy képregény, a Tizenegyes állomás. Imádtam a szereplőt is, akihez kötődik az egész, és nagyon-nagyon kíváncsi lennék rá teljes terjedelmében!

bottom of page