top of page

7 gyönyörű könyves zokni


Igen, zokni: ráadásul mind hosszú és vastag, ami talán nem a legkényelmesebb viselet így augusztusban, de mivel már nagyon várom a hűvös napokat, és mostanában végre-végre el is kél esténként a vastag zokni meg a kockás flanelnadrág (de ez egy másik szerelem, erről talán majd máskor írok), most szenteljünk egy kis időt erre a csodálatos ruhadarabra.

Ó, a zoknik!

Egy egyszerű zokniba is képes vagyok belehabarodni, ha elég puha, ha szép a mintája, ha vannak rajta gombok, és persze a legfontosabb, hogy simogató tapintása legyen.

De van egy emelt szint is a zokniműfajon belül: a könyves zokni, ami különleges napokra való, és ebben lehet a legjobb olvasós szelfiket készíteni Instagramra. Nézzétek, erről beszélek:

Ha már ősz és borongós időben olvasás, akkor fokozzuk a hangulatot az amerikai romantikus gót nagyágyújával, Edgar Allen Poe-val!

Az abszurd viktoriánus irodalom kedvelőinek: rohanó nyuszi az Alice Csodaországban című klasszikusból, hogy sose felejtsük el, nem kell sietni, kapkodni, különben az őrült világ részesei leszünk.

Ez a lila zokni nagyon ronda, de szerintem vicces is, Shakespeare, aki rajongott a magasművészet, a tömegek kultúrája és az egészen gagyi, alpári stíluselemek keveréséért, biztos meghatódna, ha látná művészetének ezt az esszenciáját!

Naná, hogy mindenki számára kötelező beszerezni a saját házához passzoló Harry Potter-zoknit!

És természetesen egy Dobby-zokni is kell minden tisztességes zoknisfiókba!

Női zoknik közül szerintem ez a Jane Austen-es a legvagányabb, ajánlom vizsgákra is, angol szakosoknak, szuperül el lehet terelni vele a témát szóbelizésnél!

És végül egy klasszikus: könyvekkel pózoló macskák, mert ez is nagyon fontos Insta-kontent!

bottom of page