top of page

Melyik regényszereplő ruhája?


A cikk címe majdnem az lett, hogy Hét lefejezett lány, de végül úgy éreztük, hogy az kicsit erős lenne, viszont ha megnézitek a lenti képeket, rájöttök, miért jutott eszünkbe ez a fura cím. Kíváncsiak vagyunk, mennyire emlékeztek a kedvenc könyveitekből készült filmek apró részleteire, konkrétan arra: felismeritek-e, hogy melyik lányszereplő ruhája van a képen! A megfejtéseket a cikk végén találjátok majd!

A legkönnyebbel kezdjük: ez a kanadai árva ebben az egyszerű zsákruhában jelent meg új nevelőszüleinél, az Avonlea-ben élő Cuthbert-testvéreknél.

Még egy kosztümös film: a képen szereplő lány beleszeretett egy fiúba, akit az örök élet átka súlyt. Egy romantikus erdőben ismerkednek meg, ez a jelenet is ott játszódik.

Egy kicsit ugrunk az időben! Ez itt nem Taylor Swift, bár neki is sok ilyen ruhája van, hanem a negyvenes évek, Észak-Karolina, ahol dúl a szerelem, és óriáskerékre hág a szenvedély!

Kötelező olvasni- és néznivaló: a hetvenes években járunk, a helyszín Detroit külvárosa, a képen látható lány pedig épp öngyilkosságra készül, kérdés, megállíthatja-e ebben a szerelem (spoiler: hm, nem).

Már a korai kilencvenes években vagyunk: ez a lány egy depressziós csodabogárba szeret bele, akivel közösen tapasztalják meg, milyen érzés, amikor nincsenek korlátaid.

Jó kis cucc, mi? A gótikus ruhákért rajongó lány feltaláló és két árva testvérével sorban menekülnek a rémesebbnél rémesebb gyámjaik elöl.

A világirodalom egyik legcsodálatosabb karácsonyi bálján viselte ezt a ruhát egy olyan lány, akinek majdnem lett egy vicces vörös férje, de végül mégsem.

Egy zseniális regényből készült zseniális film főszereplőjével zárjuk a játékot: hogy a harmadik világháború idején játszódó disztópiának mennyire lázadó volt a főhőse, azt is mutatja, hogy egész nap pizsamanadrágban járt (és ami egy kicsit még ennél is merészebb: szerelembe esett az unokatestvérével).

 

És akkor íme a megfejtések:

 

Anne Shirley (könyv: L. M. Montgomery – Anne otthonra talál)

Winnie Foster (könyv: Natalie Babbitt – Örök kaland)

Allie Hamilton (könyv: Nicholas Sparks – Szerelmünk lapjai)

Lux Lisbon (könyv: Jeffrey Eugenides – Öngyilkos szüzek)

Sam Dutton (könyv: Stephen Chbosky – Egy különc srác feljegyzései)

Violet Baudelaire (könyv: Lemony Snicket – A balszerencse áradása)

Padma Padil (könyv: J. K. Rowling – Harry Potter és a Tűz Serlege)

Daisy (könyv: Meg Rosoff – Majd újra lesz nyár)

Na, nektek hány találatotok lett?

bottom of page