top of page

Shelfie-sorozat: Steiner Kristóf könyvespolca


Ha figyelitek Kristóf nyilatkozatait, szerepléseit, vagy követitek a közösségi oldalakon, akkor biztosan rájöttetek már, hogy az egyik legszórakoztatóbb és legokosabb médiaszereplő, aki ráadásul elképesztően művelt is – és nem csak a pop kultúra területén! Folyamatosan fal valamilyen könyvet, a klasszikusoktól kezdve a Young Adult-regényeken és a celebmemoárokon át a kortárs irodalomig, és érdemes odafigyelni rá, mert nagyon jó az ízlése!

Lena Dunham a mai húszas generáció feminista ikonja, a Csajok címe HBO-sorozat sztárja, a könyvét érdemes elolvasni!

Amos Oz az egyik legfontosabb kortárs izraeli író, egyénként pedig a Békét most mozgalom egyik alapítója

Kristóf épp Cosmopolitant olvas, de ha jól látjuk, épp nem a saját cikkét

Otthonról, Tel-Avivról küldött nekünk fotót az egyik kis könyvespolcáról, miután csatolta nekünk Bella Thorne regényének fordítását (aminek, ígérjük, hamarosan mutatjuk a magyar borítóját is)! Íme a shelfie-je, direkt nektek:

Mi az a három könyv, ami megváltoztatta az életedet?

A kis herceg, a Veszedelmes viszonyok, és az összes Bridget Jones, még a legújabb is, pedig azt senki se szereti rajtam kívül.

Ha elmerülhetnél pár napra bármelyik regény világában, melyikbe utaznál el legszívesebben?

Klisé talán, de Harry Potter világában: óriási fan voltam egykoron, még mardekáros talárt is varrattam magamnak, és ma is átmennék egy sötét varázslatok kivédése vizsgán.

Ki a kedvenc fiktív fiú és lány karaktered?

A szépséges és könyörtelen Estella a Szép reményekből (Charles Dickens), és Orlando Virginia Woolf regényéből – bár ő egyszer csak fiúból lánnyá változik.

Melyik halott írót hívnád meg (természetesen élő állapotában) egy nagy vegán vacsorára, és hová vinnéd enni-inni?

Sylvia Plath lenne a kiválasztott, és a kedvenc tel avivi vegán éttermembe, a Zakaimba vinném el, hogy megmutassam neki: az élet igenis szépséges és mindig van minek örülni.

bottom of page