top of page

6 dolog, amiért a könyvmolyok utálják az iskolakezdést


Előfordult már, hogy azon kaptad magad, csak aludni szeretnél, és sehogy sem csökken az elolvasandó könyvek száma? Mármint nem a kötelezőké, hanem azoké, amelyeket Te Önszántadból Szeretnél Elolvasni. És mégis nyűgként gondolsz rájuk, mert az agyad totálisan le van fáradva. Ha ismerősök a tünetek, akkor valószínűleg te is iskolába jársz. Íme néhány dolog, amivel idén is meg kell küzdenünk.

1. Következmények nélkül nincs sorozatmaraton, könyvmaraton, herripottermaraton, semmilyen maraton. Max egy novellácska, egy Jóbarátok-rész és csókolom.

2. Az olvasás hirtelen átállhat a sötét oldalra. Agyunk hátsó részében pihenhet, egy Ne Nyisd Ki, Mert Stresszel felirattal.

3. A lelkifurdalás hullámokban tör ránk, ha az iskolatáskánkat ugyanabból a sarokból vesszük fel, mint amelyikbe előző nap a hazaérkezés pillanatában letettük.

4. Ugyanakkor semmit nem teszünk másképp a következő nap sem. Ez az év SEM a változás éve.

5. Az aktuális félévre/évre kapott olvasmánylista olyan szörnyű, hogy azoktól is elveszi a kedved, amiket szerettél volna eddig olvasni.

6. Kötni, horgolni, dekopázsolni, lovagolni; BÁRMIT szívesen megtanulnánk, csak a szöveggyűjteményt ne kelljen elővenni.

 

Hogy mit lehet tenni?

 

Példát kell venni néhány valós/képzeletbeli barátunkról, például Percy Weasley-ről vagy Hermione Grangerről.

Egy olyan izgalmas és sokszínű iskolában, mint a Roxfort képesek voltak a tanulásra koncentrálni hatalmas izgalmak közepette.

Mi meg a fekete-fehér lefűzött jegyzeteinket nem akarjuk átfutni, mert izgalmasabb, ahogy az esőcseppek csorognak az ablakon. Őszintén, történik ennél izgalmasabb bármelyikünkkel? Na hát akkor.

bottom of page