top of page

Gyertek velünk a Margó Fesztiválra!


Magyarország egyik legfiatalabb és legvagányabb irodalmi fesztiválján idén mi is részt veszünk, nem is kell mondani: nagyon izgalmas programokkal. Lesz élő tehetségkutató a kamaszszerkesztőinkkel, egy nagy kerekasztal, ahol összeresztjük Kalapos Évit, Kemény Zsófit és Molnár T. Esztert, a varázslatról és csodákról beszélgetünk majd Steiner Kristóffal, és vár rátok egy érdekes eszmecsere, ami a csajok közti versengésről, a sokszor vérremenő cicaharcról szól.

Felejtsük el a cicaharcmítoszt!

April Genevieve Tucholke: Wink Poppy Midnight

Október 16., vasárnap, 11:00, Loft

Iván Viktória, a könyv fordítója két pszichológus szakértővel, Böhönyey Mártával és Tóth Melindával beszélget

A sztereotípia szerint, ha nők kerülnek egymás mellé, abból egész biztos versengés lesz, legyen szó munkáról, magánéletről vagy hatalomról. Van valami „a nőkben”, egy ösztönös irigység, mohóság, ami miatt azonnal taktikázni, manipulálni, ármánykodni, harcolni kezdenek, hogy kitúrják a másikat. Modorosan cicaharcnak hívják a jelenséget, bár sokszor igencsak megvadulnak a kis- és nagymacskák is. De miért, vagy kérdezzük inkább azt: kiért?

A témáról a már világsikert befutott ifjúsági regény, a Wink Poppy Midnight – A hős, a hazug és a hitvány magyar megjelenése kapcsán a regény Európai Fiatal Újságíró Díjas műfordítója, Iván Viktória beszélget a Pszichorendelés két pszichológus szakértőjével, Böhönyey Mártával és Tóth Melindával.

 

Menő a szöveged?

A Menő Könyvek kamaszszerkesztői kerekasztala

Október 16., vasárnap, 12:00, Klub

Kíváncsi vagy, hogy kiadnák-e a készülő YA-regényed? Küldj be egy novellát, vagy a készülő YA-regényed szinopszisát, a Menő Könyvek tiniszerkesztősége elolvassa, és tíz kiválasztott írásról a helyszínen vitázik. A legjobbat a Könyvesblog közli.

Jelenzkezési feltételek itt!

 

Ha felnő egy Disney-hős...

Bella Thorne: Autumn ajándéka

Október 16., vasárnap, 13:00, Klub

Csecse Attila vloggerrel Soós Viktória life coach beszélget

Moderátor: Nagy Boldizsár

A 18 éves Disney-sztár első regényében azt a témát járja körül, mennyire érdemes rábízni magunkat a csodákra. Azt tanultuk, hogy csak hinni kell az álmainkban, kívánni kell a csillagoktól, be kell vonzanunk, amire vágyunk – és ölünkbe hullik a boldogság. Bella Thorne, a Disney Csatorna sztárja viszont nem feltétlenül hisz ebben: első regényében azt a témát járja körül, mennyire érdemes rábízni magunkat a csodákra.

Csecse Attila alig két évvel ezelőtt indította el a YouTube-csatornáját, ahol kezdetben a kedvenc könyveiről és sorozatairól beszélt – olyan szórakoztatóan, hogy hamar átlépte az egy milliós letöltést. Mára már 17 millió megtekintéssel és több mint 56 ezer Facebook-rajongóval büszkélkedhet, a könyves videók mellett pedig már rengeteg más témában is posztol. A beszélgetésből kiderül az is, ő hogyan érte el az álmait, miben hisz, mi szerinte a siker titka.

 

Kamaszhősök és akik mögöttük vannak

Október 16., vasárnap 14:00, Nagyterem

Résztvevők: Kalapos Éva, Kemény Zsófi és Molnár T. Eszter

Moderátor: Ruff Orsolya

Van, aki slamben, van, aki naplóban mondja el, más egyszerűen világgá kiáltja. A kamaszhősök pont olyanok, mint te vagy én. Félszegek, vakmerőek, nagyszájúak, gátlásosak. De kik azok az írók, akik megálmodták őket? Kikről mintázták hőseiket, és mennyire írták bele magukat a regényeikbe?

A szerzők 15:30-tól dedikálnak a Manó Könyvek standján.

bottom of page