top of page

Ha a kedvenceinkből horror születne…


Közeledik a Halloween, úgyhogy semmi másra nem vágyunk úgy, mint egy jó sütőtökös lattére, egy sütőtökös pitére, egy nagy bögre, Harry Potteres sütőtöklére, na meg egy csomó jó horrorra (ami alatt egyébként tökjól esik sütőtökös fűszerezésű popcornt majszolni)! Rendhagyó ajánlónk most nem a moziba járóknak, hanem Hollywoodnak szól (Hollywood rendszeres olvasónk, tudtátok?): elképzeltük, milyen lenne, ha a kedvenc könyveinket ultragagyi horrorként filmesítenék még – és készítettünk hozzá szuper nyomi

plakátokat is, hogy inspiráljuk Ryan Murphy-t, Steven Spielberget és a többieket!

Emma Ma

Jane Austen regényében a hajadon Emma Woodhouse igyekszik mindenki magánéletébe beleszólni, miközben kezdettől fogva hihetetlenül ellenszenves. De ebben a mai korban játszódó verzióban Emma (Blake Lively) már nem is próbál viselkedni: mindent megtesz, hogy az idilli kertvárosban minden párocska mocskos titkát megszellőztesse. Példátlan igazságosztó küldetésével párhuzamosan szép sorjában tűnnek fel a hullák: vajon ő áll a gyilkosságok mögött is? Vagy talán legjobb barátnője, a szintén szingli Harriet (Leighton Meester) állna bosszút a párokon, amiért senki (a szerepben: fél Hollywood) nem akarja elvenni feleségül?

Kis herceg nagy bajban

Hét bolygót jár be a magára maradt, rémült kisfiú ebben a látványos sci-fi horrorban, és félelmét nem csak az okozza, hogy halálát kívánja többek közt egy iszákos, egy hiú és egy geográfus démon is, hanem főleg attól szorong, mennyire reménytelenül gonosznak tűnik körülötte mindenki a világon. Vajon megbízhat a rókában, a kígyóban és a rózsájában – vagy titokban ők is az életére akarnak törni? Guillermo del Toro filmjében a főszerepet a digitálisan 12 évessé maszkírozott Ryan Gosling alakítja.

Rómeó és Júlia visszatér

Gondolod, hogy egy vámpírokkal teli világban Rómeó (Ansel Elgort) és Júlia (Ariana Grande) hagyták volna, hogy ilyen végtelenül szomorúan végződjön a történetük? Hát persze, hogy nem: visszatérnek halhatatlan vérszívóként, és Mercutio (Theo James) meg Benvolio (Dylan O'Brien) segítségével bosszút állnak Verona ostoba népségén. Illetve csak állnának, ha Júliát nem csábítaná el közben Paris herceg, a jóképű és gazdag halandó. Vajon a vér szagára vagy a szerelem szavára hallgat a 14 éves Capulet-lány? Kiderül Ryan Murphy (Amerikai Horror Story) új mozifilmjében!

Geek Girl 5 – A lány, akinek éles volt a magas sarkúja

Mindenki kedvenc kétballábas modellje, Harriet Manners (a szerepben: Bella Thorne) Halloweenkor Párizsban ragad, ahol egy Chanel- és egy Dior-bemutató közt bezárják a divatbemutatóknak otthon adó Musée d’Orsay-t. A modellek (és méregdrága ruháik!) sorban tűnnek el, és senki nem tudja, merre meneküljön a hatalmas épületben. Meglepő módon feltűnik a múzeumban Harriet iskolai barátja, Toby és az ősellensége, Alexa is. Vajon ki tartja rettegésben a divatvilágot? (Spoiler: lehet, hogy csak Yuka Ito szeretett volna egy különleges fotósorozatot, amelyen hitelesen menekülő modellek és sok-sok művér láthatóak? Tudja mindenki, mennyire furcsa ez a nő...)

bottom of page