top of page

6 társasjáték könyvrajongóknak


Nincs is jobb elfoglaltság ilyen hangulatos őszi időben, mint egy jó kis társasjáték-délutánt tartani: és ha már unja mindenki a Trónok harca Monopoly-t, az Activity-t meg a Harry Potteres Cluedót, akkor íme néhány speckó játék, direkt könyvmolyoknak! (Harriet Manners, a Geek Girl főszereplőja, aki személyre szabott társast készíett a legjobb barátjának, Natnek, tuti odáig lenne mindegyikért!)

1 – Tegyetek fel egy teát, elő a kekszekkel és kezdhetitek is a Büszkeség és balítélet-játékot! A nagyon szép kivitelezésű társasban az a cél, hogy a bálok, a kerti séták és a műveltségi tesztek után eljussunk az oltárig.

A kártyákon nem csak Jane Austennel kapcsolatos kérdések találhatóak, hanem a 19. század első felének történelmével, kultúrájával kapcsolatban is. És a lényeg: így fest Mr Darcy és Liz Bennett a játékban!

2 – A Bookopoly egy könyves témájú Monopoly, amiben nem telkeket, hanem könyvtárakat kell gyűjteni – a bábuk közt pedig van Moby Dick-bálna, szemüveg és egy igazi könyvkukac is!

3 – Egy újabb klasszikus könyvmoly-verziója a Jenga Book Lovers-kiadása, amiben miniatűr könyvekből kell tornyot építeni, majd úgy kell őket egyenként kihúzgálni, hogy ne dőljön össze.

A könyveken ráadásul idézetek és kérdések is vannak, hogy még geekebb legyen az élmény!

4 - Az It Was a Dark And Stormy Night azoknak való, akik olvasnak eredeti nyelven (ja, persze nem Jókait, hanem angol és amerikai irodalmat). A játékot tizenkétféleképpen lehet játszani (náhány izgi kategória: krimik, sci-fik és fantasy-k, gyerekkönyvekből készült filmek, Shakespeare-drámák), és az a feladat, hogy minél több első mondatot sikeresen beazonosítsunk.

Egy kicsit barkóbaszerű is, mert ha nem találnánk el, miből van az idézet, rávezető kérdésekkel lehet segíteni. Angol szakra készülőknek kötelező!

5 – Penguin-fanok most örülni fognak: a 2007-es Hay Festival elkalmából megjelent egy hivatalos Penguin-társasjáték, amiben könyveket kell gyűjteni, kölcsönözni és lopni!

Hat különböző színű polcot kell összeállítani (különösen nagy öröm azoknak, akiknek hobbija a polcrendezgetés), és az nyer, akinek több összejön! A kis színes polcok pedig imádnivalóak:

6 – Ha ti is odavagytok Dan Brown könyveiért, vagy imádtátok az új Dante-fordítást, az Infernót muszáj beszereznetek.

Igen, a játék a Pokolban játszódik, be lehet járni mind a kilenc bugyrot, és találkozni lehet magával Luciferrel is! Jó szórakozást hozzá mindenkinek!

bottom of page