top of page

4 jel, hogy 2017 Bella Thorne éve lesz


Elképesztő, hogy felpörgött az egykori Disney Channel-sztár élete: nemrég véget ért egy hosszabb kapcsolata, majd rögtön össze is jött a Teen Wolf jóképű sztárjával, Tyler Posey-val, készíttetett egy vadiúj, merész tetoválást, megmutatta magát egy férfimagazinban (nyugi, ruhában), és miközben megjelent regénytrilógiája befejező része (magyarul egyelőre az első rész kapható, az Autumn kívánsága), bemutatásra vár összesen kilenc (!) filmje, amelyekben kivétel nélkül főszereplő, és elindul hamarosan az új tévésorozata is! De lássuk csak szépen sorjában…

1. Még többet ír

Bella trilógiája a világ egyik legnívósabb kiadójánál, a Penguinnél jelentek meg (magyarul pedig nálunk, a Menő Könyveknél), és kötetről kötetre egyre több pozitív kritikát kapott. Rajongtak érte a legnagyobb amerikai tinimagazinok, a Teen Vogue, a Justine és a Seventeen is, az olyan irodalmi lapok, mint a Booklist és a Publisher's Weekly, sőt, még a feminista Girls Write Now egyesület is lelkendezve írt a könyveiről: „Thorne ragyogó példa arra, mi mindent el lehet érni, ha elszántak vagyunk és helyes a hozzáállásunk.”

2. Még magabiztosabb

Sok olyan Disney-sztárt láttunk már, aki a gyerekcsatorna világából kikerülve kicsit kikészül: gondolj csak Miley Cyrus első, őrült Disney-mentes éveire, Demi Lovato rehablátogatásaira vagy Selena Gomez súlyproblémáira. Úgy tűnik, most Bellán sor: a 19 éves csaj vadul feszegeti a határait (bevállalt egy Playboy-fotózást a novemberi Playboyban, varratott két angyalszárnyat a hátára, amit szívesen mutogat is Instagramon, és ha már Insta: bizony, nem szégyenlős, ha szelfizésről van szó, nagyon merész képeket szokott posztolni).

Bella büszke az új tetkójára (és a testére is)

Mindezeket azonban nem azért teszi, mert olyan kétségbeesetten szomjazik a figyelemre, hanem, ahogy mondja, nagyon is megalapozott ideológiát követ. „Az emberek szeretik megmondani, milyen legyek, azt kommentelgetik, hogy túl szexisre vettem újabban a figurát, hogy ne mutogassam annyit magam. Folyamatosan azt hallgatom, mit kellene és mit nem kellene csinálnom. Azt üzenem nekik, hogy menjenek a fenébe! Valamiért imádják piszkálni azzal a nőket, hogy megszabják, hogy szabad kinéznünk és azt várják el, hogy takargassuk, szégyelljük magunkat. De én jól érzem magam a bőrömben és nem fogok megváltozni senki kedvéért. Szerintem az a legfontosabb, hogy mind önmagunk legyünk!” Röviden összefoglalva:

3. Még többet forgat

Oké, tényleg nem tudjuk, hogy csinálja, de 2017 végéig még kilenc mozifilmjét fogják bemutatni. Valószínűleg neki is van egy időnyerője, mint Harry Potter fiának, különben elképzelhetetlen, mikor tud mondjuk aludni, enni vagy a rengeteg macskájával játszani. A Shovel Buddies még idén jön a mozikba, ez egy romantikus dráma, ami arról szól, mi történik egy váratlanul elhunyt tinifiú barátaival, ha megpróbálják beteljesíteni a srác meg nem valósult álmait.

A Shovel Buddies egyik jelenete

A Boo! egy elborult tinihorror-paródia, a The babysitter szintén horror, ebben Robbie Amellel játszik közösen (The DUFF, A kiválasztottak, Max), és vérfagyasztó horror a Keep Watching (decemberben), az Amityville (a cuki Cameron Monaghannal és az Egyszer volt, hol nem voltból ismert Jennifer Morrisonnal) és a Break My Heart 1000 Times is, ami Daniel Waters zseniális kísértetes YA-könyve alapján készült.

A The babysitter forgatásán

A könnyedebb filmek rajongóinak érkezik a Midnight Sun című romantikus film, ahol Patrick Scwartzenegger a partnere, majd jön egy gimis thriller is, a You Get Me és Xavier Dolan új filmje, a The Death and Life of John F. Donovan, amiben olyan gigasztárok szerepelnek még Bella mellett, mint Kit Harrington, Natalie Portman, Jessica Chastain, Susan Sarandon és Thandie Newton. Szóval, Bella-fanok, el lehet kezdeni spórolni, sokszor kel jövőre moziba menni!

4. Még egy sorozat

És amit már nagyon-nagyon várunk: Rebecca Serle romantikus tinisorozata alapján készül a Famous in Love, méghozzá ugyanattól a producertől, aki a Pretty Little Liars mögött is állt. A sztori egy nagyon kicsit hasonlít Bella korábbi sorozatához, az Indul a riszához: de csak annyiban, hogy itt is központi téma az, hogyan születnek a sztárok. Bella egy August nevű lányt alakít (legalább olyan jó név, mint az Autumn Falls!), aki véletlenül egy castingra keveredik, beválogatják egy hollywoodi szuperprodukcióba, és mehet forgatni Hawaii-ra, ráadásul két nagyon helyes fiú társaságában. A trailer is sokat ígérő, szinte 100%, hogy rá fogunk kattanni – ööö és Carter Jenkinst meg Keith Powerst elnézve, nem csak Bella miatt!

bottom of page