top of page

5 könyves főhős, akivel cserélnék egy napra


Azt mondják, hogy egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal, de az az ember, aki nem olvas, csak egyet. Imádom, hogy a könyvek által egy csomó szereplő életébe betekinthetek, ez az egyik legnagyobb motivációm arra, hogy olvassak. Lehetek férfi, nő, fiatal, öreg, sorozatgyilkos, nyomozó, varázsló, boszorkány, akármi. Most megmutatom, hogy kinek a bőrébe bújnék bele a leginkább.

Lily - A méhek titkos élete

Az amerikai Dél az egyik kedvenc könyves helyszínem, imádom az ott játszódó történetek pokrócként beburkoló, felmelegítő hatását. Az összes közül A méhek titkos élete a legkedvesebb a számomra, és bár a főhős Lily előélete nem csak játék és mese, egy olyan közegbe kerül, ahol már könnyebben megy a gyógyulás. Hiába nehéz időszak ez a vendéglátói számára is, Lily a legjobb helyre kerül, megtanul mézet készíteni, és örök barátokat szerez.

Harriet Manners - Geek Girl: A lány, akit soha senki sem vett észre

Biztos vagyok benne, hogy a modellkedés borzasztó kimerítő munka, a Geek Girl főhőse is egyik helyszínről a másikra repdes, kényelmetlen ruhákban pózol az orosz fagyban, aludni meg persze luxus. Nem beszélve az undok modell-lányokról. Azért biztosan érdekes ez a világ, egy napra szívesen lennék a kedves-okos-szép Harriet, de lehetőleg egy olyan napon, amikor valami ultra egzotikus helyre kell utaznia a munka miatt.

Elfaba - A boszorkány

Nem mintha jólesne zöld fejjel ébredni, de kipróbálnám az életet Ózban. A McGuire által megálmodott Óz nem olyan csillogó és boldogságos, mint a filmben, és erről még csak nem is a Nyugati Boszorkány tehet. Elfaba az egyik kedvenc főhősöm, Dorothy a kisujjáig sem ér fel.

Mark Watney - A marsi

Lehet, hogy nem túl kecsegtető minden nap krumplit enni, de ha olyan okos az ember, mint Mark, aki a Marson is feltalálja magát és megőrzi a jókedvét, akkor mindegy is. És még ha minden nap szembe is kell néznie a halállal, akkor is, mekkora szuperség lehet a Mars első lakosának lenni, és minden nap erre a rozsdaszínű panorámára felkelni? Nekem mondjuk elég lesz egy nap is belőle.

Wink - Wink Poppy Midnight

Új felfedezettem ez a kedves (vagy annyira nem is kedves?) regény, és a kétarcú hősei. A vöröshajú, epres overálos lány, Wink a legizgalmasabb hármuk közül, háztáji mágiát folytató családban nőtt fel, és rengeteg testvére van. Vajon milyen lehet egy olyan anyával, aki minden nap teafűből jósol? Milyen lehet az élet Amerika túlsó partján egy erdőszéli házban, amit teljesen áthat a mágia? És milyen lehet, ha tizenéves létedre cseppet sem hat meg, hogy mindenki kigúnyol?

bottom of page