top of page

A hét szerkesztője: Ferenczi Juli


Lehet, hogy Juli az egyik legfiatalabb tagja a szerkesztőségünknek (mindössze 12 éves), de az egész biztos, hogy már most több könyvet olvasott, mint egy átlagos magyar felnőtt. A véleményét sosem rejtegeti: ha egy beküldött kézirat vagy egy külföldi könyv borítója nem tetszik neki, azt akkor is elárulja, ha a többiek másként gondolják, miközben büszkén vállalja, hogy imádja az olyan könnyed mainstream sorozatokat, mint a Pretty Little Liars. Juli egy igazi színfolt köztünk: miközben mosolygós és édes, mindig nagyon határozott a véleménye. A könyves szekrénye pedig álomszép: és erről most több fotón is megbizonyosodhattok!

A legfontosabb dolgok, amelyek 2016-ban történtek velem: Nagy örömömre megismertem a világ legjobb könyvét, ami Ransom Riggs műve, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei. Bekerültem ebbe a szuper szerkesztőségbe, és itt is megismertem még sok nagyon jó könyvet. Voltam az Eiffel-torony tetején is, ott nem olvastam, csak a felhőket fotóztam.

Ettől különleges a könyvespolcom: Tavaly óta én tarthatom a könyveimet a család legszebb könyvszekrényében, bár anyukámmal egy kicsit osztozom rajta.

A sztár, akinek nagyon szívesen olvasnám a naplóját: Ransom Riggs, mert ha nagyon jó könyvet tud írni, akkor az élete is biztos érdekes. Szabó Tibor Benjámin naplóját is szívesen olvasnám, mert nagyon különleges helyeken járt már és persze a könyve (az EPIC) is zseniális.

Az eddigi kedvenc könyvem a Menő Könyvektől: Nekem a legjobban az Autumn ajándéka tetszett. Nagyon jó, tényleg érdemes elolvasni!

bottom of page