top of page

A hét szerkesztője: Hörömpöli Tícia

Ha választani kellene a szerkesztőink közül egy Dark-nagykövetet, aki mindig mindent tud az épp aktuális horror-, fantasy- és modern gót YA-irodalomról (és az olyan sötét sorozatokról, mint amilyen az Amerikai Horror Story vagy a Scream Queen – Gyilkos történet), akkor egész biztosan Ticit választanánk. És nem csak azért, mert tényleg nagy szakértője a területnek, és mert kifinomult ízléssel tud válogatni, hanem mert iszonyúan szórakoztató és érett a humora, márpedig ezeken a kísérteties műfajokon belül nem árt egy kis szellemesség...

A legfontosabb dolgok, amelyek 2016-ban történtek velem: Idén abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy csatlakozhattam a Menő könyvek kiadó mini szerkesztőségéhez. Ezenkívül megkaptam életem első funkcionáló könyvespolcát és lettem egy nyelvvizsgát. Ja, és költöztünk is, az számít?

​Három regénybeli csaj, akikkel nagyon szívesen összebarátkoznék: Annabeth (Percy Jackson és az olimposziak), Karou (Füst és csont leánya) és Tessa (Pokoli szerkezetek). Mind a hárman olyan könyvsorozatokból vannak, amiket imádok (többnyire miattuk) magabiztosak, eltökéltek, önfeláldozóak és nagyon jól dolgoznak csapatban, amiről szerintem manapság sok ember példát vehetne. És király képességeik vannak! Egy érdekes dolog a könyvespolcommal kapcsolatban: ??? könyvek vannak rajta?

Ha még nem olvastatok volna fantasy-t, kezdjétek ezzel: Ha még nem kezdtétek el, ne olvassatok fantasy-t! Túl sok jó könyv van, és mindet el kell olvasni és kevés az idő és túl nagy a nyomás. Ha valami vállalkozó szellemű lökött mégis el akarja kezdeni, szerintem érdemes lenne a Michael Vey-sorozattal indítani. Izgalmas történet, színes karakterek szuperképességek. Kell más?

​ A kedvenc fiktív gyilkosom (+ miért épp ő): Remélem ezzel a kérdéssel senki nem akart semmire utalni (khmm…khmm…Boldizsár.). Celaena az Üvegtrón-sorozatból. Mert. Csak. Visszavonom az előbbit. Olvassatok fantasyt!

bottom of page