top of page

A hét szerkesztője: Kollár Dóri


„Azt hiszem, most már soha nem fogok kinőni a kislányos hercegnő-imádatomból” – ismerte be a 16 éves Dóri pár hónappal ezelőtt, amikor jelentkezett a szerkesztőségünkbe, és ez a vicces vallomás abszolút meggyőzött bennünket arról, hogy köztünk a helye! De nem csak a romantikus ifjúsági regényeket szereti és olvassa, hanem, mint az a találkozóinkon rendszeresen kiderül, a legtöbb friss, angolul megjelent Young Adult-könyvet ismeri (és ajánlott is nekünk közülük jó párat, hamarosan eláruljuk majd egy másik posztban, hogy mit: ugyanis jövőre megjelenik). Ugye nem kell tovább bizonygatnunk, miért olyan jó vele együtt gondolkodni és dolgozni?

Ezért volt számomra fontos év 2016: több szempontból is fontos volt. Bekerültem a szerkesztőségbe, betöltöttem a 16-ot, vegetáriánus lettem, és angliai osztálykirándulásra mentem. Nagyon örülök, hogy mindez így alakult, és életre szóló élményeket szerezhettem. Ja, és kaptam egy új könyvespolcot is!

Ettől különleges a könyvespolcom: attól, hogy kettő van. Meg mert az enyém. Talán még azért is, mert magazinoktól kezdve szuvenírekig mindenféle kacatot és számomra fontos „kincset” ezeken a polcokon tárolok. Így kicsit kaotikus az egész, de én így szeretem.

A könyv, amelyen a legtöbbet bőgtem: Uhh! Nehéz kérdés, ugyanis én kifejezetten az a típusú ember vagyok, aki bőg a könyveken/filmeken. Szerintem a Csillagainkban a hiba lehetett az, amin a legtöbbször és a legtöbbet sírtam. Igazából a könyv befejezése utáni napokban is teljesen depressziós hangulatban voltam.

A könyv, amelyen a legtöbbet röhögtem: Bármelyik Leiner Laura-könyv. Imádom az írónő humorát, a regényei mindig megnevettetnek. A legkínosabb a buszon olvasni őket, hiszen az emberek nem mindig értik, miért kezdek el nevetni hirtelen. Egyébként meg mindegy hányszor futok át újra egy-egy viccesebb jelenetet, mindig újra és újra megnevettet.

A kedvenc Menő Könyvem: Eddig a Wink, Poppy, Midnight tetszett a legjobban, talán a karakterek egyénisége miatt. Meggyőzőek és egyediek voltak mind. A nevek is egytől egyig különlegesek voltak. Imádtam a rejtélyeket, és azt is, hogy minden oldalon egy újabb meglepetés egy nem várt fordulat várt.

bottom of page