top of page

7 külföldi és magyar bookstagrammer, akit érdemes követni


A gyönyörű könyves képek olyan hatással vannak az emberre, mint az ételfotók: meghozzák az étvágyat, csak ebben az esetben az olvasáshoz. Természetesen az Instagram is tele van szebbnél szebb könyvkompozíciókkal, sokszor rá kell csapni a kezemre, hogy ne nyomjak a “Follow” gombra. Rengeteg a fantasztikus könyves fiók, legszívesebben egy százas listát hoznék most nektek, ehelyett jöjjön egy rövidebb verzió 4 külföldi és 3 magyar bookstagrammerrel.

booklover_221b

Az ő képei kezdtek arra inspirálni, hogy sokkal többet fotózzam én is a könyveimet. Ahhoz lusta vagyok, hogy ilyen szépen elrendezgessem őket mindenféle tárgyakkal, de megtanultam, hogy a könyvek túl szép tárgyak ahhoz, hogy ne mutogassuk őket.

sammyreadsbooks

Sammy képeinek színvilága a fekete/fehér/bézs vonalon mozog, a könyvek között találunk YA-t, sok-sok fantasyt kiegészülve cuki figurákkal, kávéval és egyéb kellékekkel.

met_createchange

Itt már nagyobb a klasszikus és szépirodalmi művek aránya, és gyakran találkozhatunk szépséges könyvtár- és könyvesbolt-belsőkkel is. Ha kell egy kis motiváció a komolyabb könyvekhez, mindenképp kövesd ezt a fiókot!

foldedpagesdistillery

Ezek a csendéletek már-már művészeti alkotások, amelyeknek a főszereplője mindig egy-egy könyv. Amennyire imádom a minimalista vonalat, annyira tetszenek az ő túlzsúfolt képei is.

Magyar fronton sincs okunk szégyenkezni, fantasztikus könyves Insta-fiókokat találni, a teljesség igénye nélkül emeltem ki nektek hármat.

book.and.tea.lover

Dominika csodás kompozíciókat készít könyvek felhasználásával, főként a YA-irodalom oszlopos tagjai jelennek meg a képein.

tízkicsikönyv

A fotói melegséget hoznak az ember lelkébe, nagyon szeretem nézegetni a képeit (főleg, amikor a cica is rajtuk van!).

bae.books

Nehogy már csak lányokat említsek, hiszen a fiúk is szeretik a könyveket! Nagyon tetszenek a világos, már-már minimalista, szuperjó minőségű képei.

Egyébként ezen a nyolcon kívül még 600 másikat fel tudnék sorolni, ha inspirálódni szeretnétek, keressetek rá péládul a #bookstagram vagy a #mutimitolvasol tagekre, illetve ha kellően sok könyves képet nézegettek az Instagramon, úgyis rengeteg hasonló posztot fog nektek felajánlani egy idő után.

Ne felejtsétek, minket is megtaláltok az Instán, gyertek, kövessétek a Menő Könyveket is, de benézhettek hozzám is könyves és sok-sok utazós képért! Illetve írjátok meg nekünk kommentben itt vagy a Facebookon, hogy kik a ti kedvenc bookstagrammerjeitek!

bottom of page