top of page

És a körmöd passzol a könyvedhez?

Nemrég írtunk arról, milyen népszerűek Instán a bookstagram-fotók: ezeken a képeken, amelyeken a csendéletekhez és reklámfotókhoz hasonlóan, nagyon gondosan elrendeztek különböző szép tárgyakat (és macskákat!), az irodalom szeretete ötvöződik a divattal és a lakberendezéssel. Nos, akkor hadd mutassunk be még egy könyvgeek-trendet: íme a legfelkapottabb irodalmi manikűrök! Ha ti is készítenétek hasonlót, feltétlenül küldjétek el nekünk, szívesen bemutatjuk őket a közösségi oldalainkon (e-mail: menokonyvek@lira.hu)!

Kezdjük azzal, ami legközelebb áll a szívünkhöz: a The Bookish Manucurist oldalon keresztül ti is beszerezhetitek a Wink Poppy Midnight-műkörmöket, amelyek igazi kis műalkotások!

A Párválasztó-sorozat negyedik részéhez, A koronahercegnőhöz egy ragyogóan minimalista manikűr illik.

A Csontszüret egy lélegzetelállító YA-fantasy, ami magyarul is megjelent: ha még nem olvastátok volna, dobjatok egy ilyen laza manikűrt és nyomás beszerezni!

Az idei év egyik legnagyobb romantikus YA-sikere az első kötetes Emery Lord könyve, a When We Collided volt, aminek absztrakt borítójához nagyon jól passzol ez a színpompás manikűr. A jó hír: a könyv 2017-ben érkezik magyarul is, persze a Menő Könyvek gondozásában! Hamarosan elárulunk majd többet is erről a különleges regényről…

Az Üvegtrón-sorozat a világ egyik legnépszerűbb YA-sorozata, szóval nem meglepő, hogy a matricák, könyvjelzők és színezők után megjelentek a bérgyilkos főszereplőcsajt, Celaena Sardothient idéző manikűrök is…

Persze, hogy nem maradhat ki a legtrendibb klasszikus sem: ehhez a mani-selfiehez még a könvvet kell sem fogni, mindenki felismeri a Csillagainkban a hiba motívumait.

Ez az Eleanor és Park-mani nem nagyon lett túlgondolva, de pont ettől cuki.

Ez pedig nagyon vagány: Patrick Ness vérfagyasztó disztópiájához, a Soha nincs vége című regényhez készült, aminek a magyar borítója kicsit más, úgyhogy ahhoz másmilyen körmöt kell készítenetek!

Oké, természetesen ez a kedvencünk: és nem csak azért, mert iszonyú nehéz lehetett ilyen aprólékosan megfesteni minden részletét, hanem mert Dobby a világ egyik legaranyosabb könyvszereplője!

bottom of page