top of page

10 zseniális karácsonyi ajándék, aminek minden könyvmoly örül


Oké, a könyveknél még mindig nincs jobb ajándék a világon (bár azért én ugyanígy örülni szoktam a kajának is, egy üveg sütőtökös chiliszósszal boldoggá lehet tenni): de mivel nem vehetjük meg a könyvkukac barátainknak a könyvesbolt teljes YA-részlegét (hmmm, mondjuk nem is lenne rossz ötlet), ezért íme 10 mentőötlet! A legtöbbet rendelni kell, szóval ideje beszerezni őket minél előbb!

1 – Ha a barátod jobban szereti a könyveket, mint az embereket (vagyunk ezzel így páran, nincs rajta mit szégyellni), akkor mézeskalács-figura helyett lepd meg egy könyv alakú sütikiszúróval!

2 – Karácsonyi fények olvasáshoz: igen, könyvlapokból! Bár valójában csak origamizni kell tudni, és ilyet otthon is elkészíthet bárki – na ki vállalja be?

3 – Ezt a vicces feliratos bögrét egy magyar lány készíti, szóval hamarabb megérkezik, mintha az Etsy-n nézelődnél, ráadásul távol tartja a kávét a dementoroktól is!

4 – Ha nem is juthatunk el soha Narniába (szóljatok, ha nektek lenne szekrénynek álcázott portálotok!), az illatát azért élvezhetjük. Ez a gyertya lucfenyő- és cédrusolaj hozzáadásával készült, de a lényeg úgyis a cuki címkéje!

5 – Van egy ügyes amerikai csaj, aki nagyon vagány cipőket fest: a legtöbbet valamilyen könyv vagy sorozat ihlette és az egyik legötletesebb ez a John Greenes darab!

6 - Ha a barátod, akinek ajándékot keresel nem csak könyv- hanem Instagram-függő is, feltétlenül szerezz be neki egy ilyen zoknit, biztosan szívesen pózol majd benne az ágyban fekve, a kedvenc regényei közt hemperegve!

7- És ha már zokni: ezeknek a zabálnivaló daraboknak biztosan minden potterhead nagyon örülne!

8 – Ha a barátod nem csak könyvmoly, de írónak is készül esetleg, akkor nagyon hálás lesz ezért a vízhatlan jegyzetfüzetért. Talán neki is zuhanyzás közben támadnak a legjobb ötletei…

9 – Minden Éhezők viadala-fannak és fázós lánynak ajánljuk ezt a vagány kötött sálat, ami kiköpött olyan, mint amilyenben Katniss megmentette a világot!

10 – És végül: most, hogy mindenki tűkön ülve várja a Sherlock-sorozat folytatását, miért ne fokoznád a hangulatot ezzel a telefontokkal? Az egyetlen baj vele: sajnos hiába nyitogatod, nem vár ott mögötte Benedict Cumberbatch… de őt majd megszerzed a barátodnak Valentin-napra!

​​

bottom of page