top of page

A hét szerkesztője: Weiler Mira


Mira az a típus, aki ritkán szólal ugyan meg, de akkor mindenki vagy hangosan felnevet vagy pedig felszalad a szemöldökünk, mert olyan dolgot mondott, ami nekünk eszünkbe nem jutott volna. Kész profi: egyszer például azt hallgattuk végig a könyvfesztiválon, hogyan magyarázza el, hogy melyik könyvből miért fogy kevés és hogyan kellene átrendezni a pultot – és mint utólag kiderült, igaza volt! Szóval egy biztos: pár év múlva fontos szereplője lesz majd a magyar könyvkiadásnak…

Amitől különleges volt számomra ez az év: bekerültem a szerkesztőségbe, (és bár ennek nem örülök) a felvételi éve is eljött. A harmadik dolog az nem egy külön történés vagy ilyesmi, mégis fontos, hogy közel kerültem olyan ismerőseimhez, akikkel eddig nem volt alkalmam sok időt tölteni, beszélgetni, és persze (főleg a szerkesztőségből, de máshonnan is) új embereket ismertem meg.

Ettől különleges a könyvespolcom: attól, hogy mindig rendetlen, bár most a fotók kedvéért nagyjából rendet raktam rajta. Egyébként a szobám több pontján rá lehet bukkanni elszórtan könyvekre – de esküszöm vannak olyan esetek is, hogy a könyvekhez kapcsolódó karkötőim, kitűzőim mellett (amiket egy helyen tartok) egy-egy könyvet is elnyelnek a polcok. Van, amit már évek óta keresek, eszembe jut néha, hogy úgy beleolvasnék és nincs meg!

Három regényszereplő, akivel szívesen összebarátkoznék: hármat nagyon nehéz kiemelni, de mint Czinkóczy Juli, természetesen én is Nagy Márkkal találkoznék, valamint jól megértenénk egymást Hermionéval is. A Harry Potterből még Angelina Johnsont ismerném meg, vagy az Itt voltam című regényből Meget.

A kedvenc Menő-könyvem az eddigiek közül: bár a Kegyetlen szépséget még nem olvastam végig, úgy érzem, az lesz a kedvencem. A Geek Girl folytatására is már régóta vártam, és az Autumn ajándéka is nagyon tetszett.

A könyv, ami legeslegjobban kiborított: olyan könyv, ami teljesen kiborított, most nem jut eszembe, sok könyvben voltak olyan részek, amik felidegesítettek: például ha valami értelmetlen, logikátlan, a sztori fura vagy gond van az időrenddel, azt senki se szereti. De amit legjobban utálok, ha egy könyvnek nincs befejezése. Soknál volt már, hogy mikor befejeztem, rögtön nyomozni kezdtem, hogy a könyvsorozat lesz-e, és mikor jelenik meg a következő rész.

bottom of page