top of page

Oh te szent Savant!

Panni elolvasta az Angelt, ami a sorozat többi részéhez hasonlóan nagyon bejött neki. Nem véletlenül, Angel karakterében magára ismert teljesen, és még a felvételi közben is tudott a könyvön nevetni!

,,...Maradj távol, lépj közelebb... Oh Te Szent Savant!" -így tudnám egy mondatban összefoglalni a Benedictek sorozat legújabb kötetét, az Angelt. Az "Oh Te Szent Savant" alatt azt értem, hogy ez a könyv szuper jó volt a szó legszorosabb értelmében is.

Rólam tudni kell, hogy a Benedictek sorozatot imádoooom! Az első részét (Sky) legalább háromszor elolvastam, és Zed benne van a Top 5 könyves pasi listámban, (igen,nekem olyan is van ;) ).

És szerencsére most sem csalódtam az íróban, mert ez a könyv hozta a szokásos lazaságát, viccességét, romantikusságát amit eddig is megszoktam Joss Stirlingtől. Nagyon jó ötlet volt a fesztivál/énekes szerelem és nagyon tetszett Angel karaktere is, minden kis bolondságával együtt. Ami Angelt illeti, maximálisan azonosultam vele, mert én is egy szeszélyes, néha túlságosan is szókimondó, érzelemörvényes lány vagyok.

Szerintem a történet is "ultraizgi" volt, bár kevesebb hangsúlyt kapott (vigyázat spoiler) Angel elrablása és a Savantok leleplezése. Imádtam az énekes bagázst, akik sokszor még a szóbeli felvételim stresszes időszakában is képesek voltak megnevettetni. Jó volt újra látni a régi szereplőket is, (főleg Alexet) .

Marco Úristen Cohent is kedveltem, de az ő személyisége kicsit zavaros. Az Angel és Marco közötti érzelmeket enyhén szólva is a hullámzás jellemezte, de amikor a végén (természetesen) beismerték egymás iránt érzett szerelmüket, képzeletben gratuláltam nekik.

Összességében ez egy nagggyon jó könyv volt, ha egy kis kikapcsolódásra vágyik az ember, akkor nagyon ajánlom. Én már alig várom a sorozat következő részét, a Summert.

És még egy utolsó gondolat: aki tudja, hogy hol van az én lélektársam, az kérem írjon ;)

bottom of page