top of page

Bemutatjuk Rékát, kamaszszerkesztőségünk új tagját

Rékát nem lehet nem kedvelni, árad belőle a lelkesedés, és tele van ötletekkel. Saját blogot vezet, rengeteg minden érdekli, és vérbeli író, aki sok műfajban otthon van, legutóbb egy remek interjút készített a coolbookz számára. Egy hatosztályos gimnáziumba jár, és nem lepődnénk meg, ha a jövő írói, újságírói vagy motivátorai között látnánk pár év múlva :)

Az elmúlt évem ezért volt különleges: Sok szempontból is különleges év volt számomra 2017, nehéz kiemelni közülük egyet. Talán a legmeghatározóbb a blogommal véghezvitt fejlődés volt, aminek hatására sok területen kipróbáltam magam, többször léptem ki a komfortzónámból.

Ettől érdekes a könyvespolcom: Igazából teljesen átlagosak :D Van egyfajta rendszer, ami alapján rendezem őket, de ahogy új könyv(ek) jönnek, felborul a szisztéma…

A kedvenc Menő-könyvem az eddigiek közül: Nem volt még szerencsém túl sokhoz, de eddig a DAC első része a kedvencem.

Három regényhős, akikkel nagyon jó barátok lehetnénk: Nehéz kérdés, elsőre Lilla ugrott be a Sulijegyzetek sorozatból és a Pokoli szerkezetek majdnem teljes szereplőgárdája. ’Harmadikként’ pedig a Silber trilógia szereplőit mondanám.

Szerintem ettől működik jól egy kiadó: Ez egy elég összetett, komplex folyamat azt hiszem. Szerintem úgy a legjobb, ha nyitottak, barátságosak az olvasók felé és élvezettel működtetik a kiadót a dolgozók.

Ilyen könyveket szoktam olvasni: Főként romantikus és fantasy YA vonalon mozgok, de szívesen olvasok enyhébb sci-fit és krimit is.

Ez tetszik egy könyvben: Általában az író stílusán túl a szereplők tudnak a leginkább megfogni. Egy ütős alapötlet is kell, de a jó, kidolgozott szereplők nélkül nem tudok igazán szeretni egy könyvet.

Ilyen könyvek vannak a könyvespolcomon: Ez szinte megegyezik a milyen könyveket szoktam olvasni kérdéssel :D Ezeken felül megtalálható pár Sarah Scribbles képregény és néhány angol könyv is.

Réka blogját itt olvashatjátok: http://pepitakastely.blogspot.hu

bottom of page