Fiatalon könyvet írni - a Rólad-Neked könyvek bemutatóján jártunk

04/25/2018

Április 22-én került megrendezésre a Könyvfesztivál keretein belül a Menő Könyvek Rólad – Neked könyvek bemutatója. Az esemény azzal kezdődött, hogy megismerhettük a beszélgetés résztvevőit. Csapody Kinga főszerkesztő kérdezte a három fiatal szerzőt, Bencze Blankát, Horányi Hanna Zelmát és Király Anikót.

 

Blankának márciusban jelent meg a Pulcsiban alszom c. könyve, Hannáé pedig az elmúlt hetekben Egy év, tíz hiba címmel. Anikó regénye még várja a megjelenést, de már ennek is tudjuk a címét: Strand, papucs, szerelem.

 

Anikó regénye egy balatoni nyárról, Hannáé a kilencedik osztályról, Blankáé pedig részben étkezési zavarokról szól. Ezek mind hitelesen bemutatott témák, hiszen a lányok merítettek a saját életükből és valós alapokra helyezték a

regényeiket. Ennek is köszönhető a Rólad – Neked könyvek neve.

 

A könyvek egyfajta segítőkezet nyújtanak, be tudják mutatni, nem vagyunk egyedül. Blankáé elég konkrét esetet, étkezési zavart mutat be, míg Hannáé a mindennapokhoz ad útmutatót, Anikóé pedig egy nyár és az elvált szülők problémáit adja át.

 

Mindhárom lány mesélt arról, milyen fiatalon könyvet írni, kiadni. Egyikőjük sem számolt be negatív tapasztalatokról a korukból adódóan, viszont mind tudtak mesélni kellemes élményekről. Öröm volt őket hallgatni!

 

Nagyon sok érdekességet megtudhattunk a szerzőkről, közelebb kerültünk hozzájuk és a könyveikhez is. Például mindhárman odavannak egy-egy művészeti ágért: Hanna a zenéért, Anikó a grafikákért, Blanka a színházért.

Sok-sok kulisszatitkot tudtunk meg, főleg személyes tapasztalatokat, történeteket osztottak meg velünk. Kezdő íróknak is hasznos lehetett a bemutató, hiszen beleláthattunk kicsit az írás és a kiadás folyamataiba.

 

Összességében három hasonló, mégis különböző szerzőt, könyvet ismerhettünk meg. Mindhárman nagyon aranyosak, tehetségesek, kitartóak, a regények pedig mind a korosztály problémáit dolgozzák fel, de mind egyediek és más-más témát választottak.

 

A könyvbemutató utáni dedikáláshoz a The Palace adta meg a hangulatot. 

 

 

 

 

 

  BENCZE BLANKA

Pulcsiban alszom

Kiadó: Menő Könyvek
Oldalszám: 288 oldal
Megjelenés: 2018. február 27.
Méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634034759
Sorozat: Rólad-Neked Könyvek

 

 

HORÁNYI HANNA ZELMA

Egy év, tíz hiba

Kiadó: Menő Könyvek
Oldalszám: 336 oldal
Megjelenés: 2018. április 16.
Méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634034940

Please reload