top of page

Fiatalon könyvet írni - a Rólad-Neked könyvek bemutatóján jártunk

Április 22-én került megrendezésre a Könyvfesztivál keretein belül a Menő Könyvek Rólad – Neked könyvek bemutatója. Az esemény azzal kezdődött, hogy megismerhettük a beszélgetés résztvevőit. Csapody Kinga főszerkesztő kérdezte a három fiatal szerzőt, Bencze Blankát, Horányi Hanna Zelmát és Király Anikót.

Blankának márciusban jelent meg a Pulcsiban alszom c. könyve, Hannáé pedig az elmúlt hetekben Egy év, tíz hiba címmel. Anikó regénye még várja a megjelenést, de már ennek is tudjuk a címét: Strand, papucs, szerelem.

Anikó regénye egy balatoni nyárról, Hannáé a kilencedik osztályról, Blankáé pedig részben étkezési zavarokról szól. Ezek mind hitelesen bemutatott témák, hiszen a lányok merítettek a saját életükből és valós alapokra helyezték a

regényeiket. Ennek is köszönhető a Rólad – Neked könyvek neve.

A könyvek egyfajta segítőkezet nyújtanak, be tudják mutatni, nem vagyunk egyedül. Blankáé elég konkrét esetet, étkezési zavart mutat be, míg Hannáé a mindennapokhoz ad útmutatót, Anikóé pedig egy nyár és az elvált szülők problémáit adja át.

Mindhárom lány mesélt arról, milyen fiatalon könyvet írni, kiadni. Egyikőjük sem számolt be negatív tapasztalatokról a korukból adódóan, viszont mind tudtak mesélni kellemes élményekről. Öröm volt őket hallgatni!

Nagyon sok érdekességet megtudhattunk a szerzőkről, közelebb kerültünk hozzájuk és a könyveikhez is. Például mindhárman odavannak egy-egy művészeti ágért: Hanna a zenéért, Anikó a grafikákért, Blanka a színházért.

Sok-sok kulisszatitkot tudtunk meg, főleg személyes tapasztalatokat, történeteket osztottak meg velünk. Kezdő íróknak is hasznos lehetett a bemutató, hiszen beleláthattunk kicsit az írás és a kiadás folyamataiba.

Összességében három hasonló, mégis különböző szerzőt, könyvet ismerhettünk meg. Mindhárman nagyon aranyosak, tehetségesek, kitartóak, a regények pedig mind a korosztály problémáit dolgozzák fel, de mind egyediek és más-más témát választottak.

A könyvbemutató utáni dedikáláshoz a The Palace adta meg a hangulatot.

BENCZE BLANKA

Pulcsiban alszom

Kiadó: Menő Könyvek Oldalszám: 288 oldal Megjelenés: 2018. február 27. Méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm Kötés: Kartonált ISBN: 9789634034759 Sorozat: Rólad-Neked Könyvek

HORÁNYI HANNA ZELMA

Egy év, tíz hiba

Kiadó: Menő Könyvek Oldalszám: 336 oldal Megjelenés: 2018. április 16. Méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm Kötés: Kartonált ISBN: 9789634034940

bottom of page