top of page

Te tudsz írni Rólad Neked? - A Menő Könyvek szerzői a Könyvhéten

Réka, kamaszszerkesztőnk a Könyvhéten járt. Személyes beszámoló következik.

A Könyvhéten a Vörösmarty tér egyik színpadán sor került egy fél órás beszélgetésre Csapody Kinga, a kiadó főszerkesztője, Erdős Zsuzsanna, Horányi Hanna és Király Anikó szerzők között.

Erdős Zsuzsanna egy nagyon szimpatikus, nyitott írónő, ez a beszélgetés során hamar kiderült. Eddig két ifjúsági könyve jelent meg a Menő Könyvek gondozásában, a második júniusban. Ezek a Vedd már észre! és a Még sincs vége. A történet egy fiatal pár sorsát követi a kezdetektől.

Horányi Hanna mosolygós, érdeklődő, érdekes volt meghallgatni pár gondolatát. Áprilisban jelent meg első könyve az Egy év, tíz hiba, ami egy kilencedikes lány évét kíséri végig.

Király Anikóról hamar megállapítottam, hogy nagyon humoros és aranyos. A Könyvhéten jelent meg első regénye a Strand, papucs, szerelem, ami egy balatoni nyárról szól.

A szerzőket sok témáról kérdezték, többek között jövőbeli tervekről, írási nehézségekről. Felmerült többször is a beszélgetés nevét adó kérdés, azaz Tudsz írni Rólad Neked?. Erdős Zsuzsanna kért már tanácsot lányaitól, általában ők az előolvasói. Horányi Hanna és Király Anikó nem igazán tudott nehézségekről beszámolni, de ők is említettek vicces, kedves történeteket. Például Hanna regényében - ami már régebben íródott - volt pár rövidítés, kifejezés, amit ma már nem használnánk, így visszaolvasni kifejezetten viccesnek hatott.

Erdős Zsuzsanna boldogan számolt be arról, mennyire szeret a könyv rajongóival beszélgetni, esetleg chatelni is. Bizony, jól olvastátok, chatelni. Az írónő szívesen, bár kicsit félve üzenget olvasóival, ami szerintem nagyon kedves gesztus.

Király Anikó épp grafikus vizsgájára készült, így adta magát a kérdés, hogy mennyire vizualizálja a fejében, majd a papíron folyó történeteket. Általában hangulatokat skiccel fel, illetve kacsákat. :D Van nála olyanra is példa, hogy hajnali háromkor felriad és le kell írnia az ötletet, ami ellátogatott hozzá.

A beszélgetés után elkezdődött a dedikálás, ahol a szerzők várták a lelkes olvasókat.

bottom of page