top of page

Mit csináltok nyáron? - Szerzőinket kérdeztük

Bejárják Európát, esetleg egy medence partján lazítanak egy jó könyvvel? Kíváncsiak voltunk, az írás, tanulás és munka mellett mivel töltik szerzőink a nyári hónapokat Kiderült, ahányan vannak, annyiféle módon képzelik el az ideális pihenést :)

Király Anikó

Az időm fele azzal fog eltelni, hogy valahogy megpróbálom kizárni a forróságot a lakásomból. Az ablakaim fogom nyitni-csukni aszerint, hogy honnan jön a napfény. Ezt a redőnyök mozgatásával is kombinálom. Szóval rendkívül izgalmas nyár elé nézek. Eme szórakoztató program mellé azért mást is besűrítek: június végén leteszem a grafikus vizsgát, utána legalább egy hétig alvó üzemmódba kapcsolok. Nyári terveim között szerepel az írás. Ebből nagyon sok, mivel két történetemet is szeretném befejezni. Már előre rettegek attól, hogy néha olyan leszek, mint egy zombi, aki agyak helyett a billentyűzet kopogására lesz éhes. A rajzolást és az olvasást sem hagyom ki, bár ezektől is zombi leszek. Kiülök az udvarra olvasni, ami nem nagyon fog összejönni, mivel a Samu névre hallgató vérebem a kutyakaján kívül a lelki táplálékot is kedveli, vagyis leharapja a könyveim sarkát. Már kétszer is előfordult, mivel Samu jobban szereti a hasvakarást, mint az olvasást. Valahol mélyen őt is meg lehet érteni.És hogy mit várok a legjobban? A hosszú nyári éjszakákat, amikor a szúnyogok koktélbárnak nézik az embert. A kirándulásokat, főleg azokat, amiket nem tervezünk, csak reggel hirtelen felpakolunk és indulunk. Azokat a napokat, amikor csak két dolgom van: az evés és a fürdés. No meg a zombiságot is várom: olvasó, író és rajzoló zombi leszek. Igazi nyári zombi.

Horányi Hanna Zelma

Most, hogy magam mögött hagytam az iskolát:), beutazom Európát. Vettem egy hónapos Interrail jegyet, és két hetet egyedül, kettőt pedig a barátaimmal fogok tölteni Szerte A Nagyvilágban. Nyilván ezt az utat, így, egészében várom a legjobban, de ha még konkrétabb akarok lenni, akkor Dublin, Párizs, Kopenhága és Amszterdam mindenképpen kiemelt célnak számít.

Kalapos Éva Veronika

Most épp a húgaimmal vagyok Zamárdiban, aztán július elején a barátaimmal az évi rendes hosszú hétvégénket töltjük Balatonudvariban - ez az a hely, amit a DAC 3. részében is megírtam. 🙂 Más konkrét terv nincs, csak pár függőben lévő, de különben a munkáé a nyár, meg az ősz, meg a tél is...

Erdős Zsuzsa

Mit csinálsz nyáron? Visszamentek abba a szállodába, ami az első könyvedhez, a Vedd már észre! című regényhez adta a helyszínt?

Per pillanat fogalmam sincs hova megyünk nyaralni, mert a családomat lepkehálóval kell összefogdosni és egyelőre nem úgy látszik, össze tudnánk hangolni az elfoglaltságainkat. Ha a vége az lesz, hogy ketten maradunk a férjemmel, akkor igen, könnyedén elképzelhető, hogy abban a szállodában kötünk ki, mert nagy kedvencünk! Még sosem csalódtunk benne, én boldogan tölteném ott a szabimat. Nekem a legtökéletesebb kikapcsolódás egy könyvvel elnyúlni valami medence partján, ahol meg is főznek és el is mosogatnak helyettem :)

Mészöly Ágnes

Az idei nyarat tényleg pihenéssel fogom tölteni. Ülök a teraszon, olvasok, néha kertészkedem, olvasok, elmegyek ide-oda, olvasok, vendégül látok ismerőst és ismeretlent, olvasok. Augusztusban pedig egy aberdeeni út fogja megkoronázni az egész nyarat.

bottom of page