top of page

Írni szeretnél? Connie Glynn ad néhány tanácsot

A YouTuber Connie Glynn mindig tudta, hogy író akar lenni.

A Beépített hercegnő 24 éves szerzője, aki eredetileg Noodlerella néven tűnt fel a videócsatornáján, a Rosewood Hall két diákjáról ír: Lottie Pumpkinról, aki mindig is hercegnő akart lenni, és Ellie Wolfról, Maradova trónörököséről, aki mindig arra vágyott, hogy átlagos lány lehessen.

A két tizennégy éves lány számára minden megváltozik, amikor szobatársak lesznek a kollégiumban, és összebarátkoznak. A sorozat Rosewood Hall-beli kalandjaikat örökíti meg, de erről nem is árulnánk el többet, a meserajongók biztosan el akarják majd olvasni a könyvet.

Connie a Her magazinnak mesélt a varázslattal átszőtt sorozatról, arról, hogy mi inspirálta, hogyan lett YouTuberből szerző, és milyen tanácsot tudna azoknak adni, akik írni szeretnének.

"Mindig úgy éreztem, hogy a YouTube a legjobb csatorna arra, hogy megosszam a meséimet másokkal. Író akartam lenni, már kiskoromtól kezdve. Gyakran ültem az anyukám ölében a gép előtt, és lediktáltam neki a történeteimet. Azt hiszem, a fantasy és a YA-könyvek segítettek a legtöbbet. 12 és 15 éves koromban rengeteget olvastam, és arról álmodoztam, hogy én is így szólhatok egyszer az emberekhez."

A Rosewood Krónikákat Connie saját iskolai évei inspirálták: biztos volt benne, hogy egy bentlakásos iskoláról szeretne írni.

"A saját középiskolai éveimből merítettem. Azt hiszem, a gimnázium mindenki számára egy alternatív valóság. A bentlakásos iskola százszor inkább az. Így hát a regényem cselekményét is ide képzeltem."

Connie arról is beszámol, melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok az olvasókkal kapcsolatban.

"Előfordult, hogy fan fictionok születtek a regényben szereplő karakterekkel - ez számomra óriási dolog, jól esett, hogy mások abból inspirálódnak, amit én alkottam. A könyveimben sok LMBTQ-téma is előkerül, és olyan témák is, mint az elidegenedés az iskolában, sok más problémával együtt, amivel a gimnáziumban szembesülünk. Amikor odajönnek hozzám az olvasóim, az nagyszerű érzés, mert jó, hogy tudtam nekik segíteni egy kicsit."

Connie elárulta, hogy a sorozatban hamarosan "elég őrült" dolgok történnek majd, és hogy már a harmadik köteten dolgozik.

"A fejemben már megvan a sorozat cselekménye, a harmadik résztől elég őrült dolgok történnek majd. Most fejezem be a harmadik részt, októberre elkészül."

Arról, hogy a sorozatnak lesz-e tévés vagy moziadaptációja, Connie úgy nyilatkozott, hogy erről voltak már tárgyalások, de pillanatnyilag többet nem árulhat el.

"Számomra az lenne a legfontosabb, hogy a forgatókönyvben megmaradjon a sorozat öniróniája. Én olyasvalakire bíznám Lottie megformálását az álomszereposztásban, mint Ellie Fisher Bo Turnham új filmjéből. Szerintem a legtöbbször, amikor egy könyvet filmre adaptálnak, a karakterek idősebbek, mint a könyvben - nem szeretném, ha a Rosewood Krónikákkal is ez történne."

A 24 éves szerző tanácsot ad azoknak, akik írni szeretnének.

"Tervezz. Tervezz, amennyit csak tudsz. Várj, amíg már túltervezted magad, és úgy érzed, nem tudsz olyat írni, amit ne terveztél volna meg. Aztán kezdj bele a könyvírásba. A tervezés segít, hogy ne blokkolj le, átsegít a nehézségeken. A tervezés a legjobb barátod."

A Rosewood Krónikák első részét, a Beépített hercegnőt már megrendelheted itt.

Forrás: her.ie

bottom of page