top of page

Hurrá 2019!

Már jó ideje készülünk az új évre, és a terveinkben nagy szerepet játszanak azok a visszajelzések is, amiket tőletek kapunk. Úgyhogy van néhány meglepetésünk számotokra... Íme 2019 Menő könyvei!

Emery Lord: Minden velünk kezdődött

Szeretjük Emery Lordot, mert nem fél a húzós témáktól, mégis úgy dolgozza fel őket, hogy az ember nem akar rögtön leugrani a tizedikről. Az USA-ban nagyon népszerű szerző második könyvének főhőse, a 16 éves Paige nem fél nevetni a saját nyomorán, és addig küzd amíg fel nem dolgozza a veszteségét. Az első szerelme ugyanis meghalt egy vízi balesetben, és bár már két év eltelt azóta, a város számára Paige még mindig az a lány, akinek meghalt a barátja. Nem egyszerű helyzet, ugye? És mégis, ez a regény tele van humorral, melegséggel, szeretettel, barátsággal, mert a szerző most sem okoz csalódást. A könyvet Szieberth Ádám fordította.

Emery Lord számos nagyon népszerű regény szerzője, magyarul elsőként az Amikor összeütköztünk jelent meg. Ohióban él egy tudóssal, a gyerekükkel, és két örökbe fogadott kutyájukkal.

Chloe Seager: Randikatasztrófák

Nálunk debütál Chloe Seager, aki drámairodalmat tanult az egyetemen, mikor rádöbbent, hogy sosem lesz belőle színész, viszont ekkor támadt fel benne a gyerekkönyvek iránti szeretete. A gyerekirodalom lett a kedvenc tantárgya, és csodálkozik, miért nem olvasnak a felnőttek gyerekkönyveket. Ennek ellenére nem gyerekkönyveket ír, hanem kamaszoknak szóló regényeket.

A Randikatasztrófák főhőse Emma Nash, aki összeomlik, miután a barátja, Leon egy másik lányt jelölt be Facebookon, mint akivel kapcsolatban van. Emma néhány hónapig az exe után leskelődik a neten, majd felkészül az új, szingli életére, hogy új barátokat szerezzen, és hogy egy titkos blogot vezessen a randijairól. De az online élet nem mindig egyszerű, kezdve onnan, mikor az ember rábukkan az anyukája Tinder-profiljára, és véletlenül megosztja a világgal azt a véleményét, miért nem érdemli meg Leon egy lány szüzességét sem. Hartinger Emese fordította a könyvet, a tőle megszokott lendületes és laza nyelvhasználattal.

Folytatódik a Vedd már észre! és Még sincs vége!

Jó hírünk van azoknak, akiknek a szívükhöz nőtt Niki és Soma, és persze a barátaik. A két gimis a Vedd már észre! és a Még sincs vége! című könyvek után az új részben is sok viszontagságon megy majd keresztül, szerelem, intrikák és családi zűrök úvesztőiben, míg próbálják élni a kamaszéletüket. Erdős Zsuzsa most sem hagyja cserben azokat, akik szeretik a romantikus fordulatokat.

Hazudós - antológia

Olvastátok már Az első és a Szakítós című antológiáinkat? Ezekben neves magyar szerzők mesélnek kamasznyelven valamilyen első és szakítós élményről. Ezt a sort követi az új antológiánk, amiről egyelőre csak annyit árulunk el, hogy remek magyar írók novelláit gyűjtjük benne össze, és hogy mindenki össze-vissza hazudozik majd benne.

Kasie West: By Your Side

Az örök kérdés: mi történik, ha az ember pont abba szeret bele, akiről álmában sem gondolta volna? Kasie West új regényében Autumn Collins véletlenül bezárva találja magát az iskolai könyvtárban az egész hétvégére. Azt gondolná, már semmi sem lehet rosszabb, de kiderül, hogy Dax Miller is csapdába esett vele együtt, akiről nem sokat tud, de azt igen, hogy csak bajt hozhat rá... A fordítás Nánási Yvette munkája.

Király Anikó: Ellenpontok 5.

A Strand, papucs, szerelem szerzője, friss felfedezettünk belevágott, hogy megírja az Ellenpontok-könyvek új részét, és annyit elárulhatunk, hogy aki megszokta Király Anikó fergeteges humorát, váratlan fordulatait és bénázó szereplőit, most sem fog csalódni. Elég, ha annyit elárulunk, hogy az új könyve egy poroltóval és egy periódusos rendszerrel felfegyverzett pár csatajával kezdődik... ugye?

Falling Kingdoms: Gathering Darkness

És most egy nagy bejelentés következik... felkészültetek? Olyan sokan kerestétek a Falling Kingdoms folytatását, hogy nem tudtunk ellenállni, és 2019-ben hozzuk a következő részt! Királyok, véres csaták, mágia és árulások - szóval minden benne lesz a harmadik részben, amit szerettek ebben a sorozatban.

Holly Bourne: Spinster Club 2. - Mennyire nehéz a szerelem?

Evie, Lottie és Amber visszatér! Míg a Spinster Club első részében Evie küzdelmeit olvashattuk, amit az új gimiben vívott azért, hogy normális életet élhessen, és szorongásos zavarai ellenére ugyanúgy bulizhasson és fiúzhasson, mint más normális lányok - nem mintha nekik olyan könnyű lenne. Most Amber sztoriját olvashatjuk el arról, néha milyen ISZONYÚ NEHÉZ a szerelem. A fordítás Kalapos Éva Veronika munkája. A Spinster Clubba így léphettek be.

Isteni szikra 2.

Ezt a könyvünket is nagyon sokan szerettétek, és kértétek, hogy folytassuk. Lehet ilyen kérésnek ellenállni? Ebben a rendhagyó könyvben a főhősünk valódi görög istenekkel keveredik szerelembe, és persze semmi nem úgy történik, ahogy a való világban. Jön az Isteni szikra 2. része!

Catherine Rider: Csók Londonban

A szerelem elkísér, bárhová mész is... A New York-i és párizsi szerelmek után a szerzőpáros (mert a szerzői név őket takarja) új szerelmes kalanddal jelentkeznek, ezúttal Londonban. Ha szeretsz utazni, és szerelmesnek lenni, ne hagyd ki ezt a különleges hangulatú könyvet.

Connie Glynn: Rosewood Krónikák 2.

Idén folytatjuk ezt a különleges hangulatú sorozatot. Aki a Beépített hercegnőt olvasta, azt biztosan elvarázsolta Lottie Pumpkin és Ellie Wolf története, akik a patinás és mágikus Rosewood Hill magániskolában szerepet cserélnek: egyikük átlagos lány, a másikuk Maradova trónörököse. Az új részben a népszerű blogger, Connie Glynn azaz Noodlerella ugyanolyan tiszta örömmel mesél, mint az első részben. Az új részt is Ruff Orsolya fordítja.

Nem árultunk ám el mindent a 2019-es évről: lesz még néhány meglepetésünk. Annyit súgunk csak, hogy Bencze Blanka, a Pulcsiban alszom szerzője is dolgozik egy könyvön, és egy olyan könyvvel is készülünk, ami külföldön már díjakkal bizonyított. Kövessetek minket Facebookon és Instán, hogy ne maradjatok le a hírekről!

bottom of page