Amikor az írás segít - Emery Lord beszél új regényéről

02/06/2019

A saját életéből merített Emery Lord új könyvéhez, ami magyarul a Minden velünk kezdődött címet viseli, és ami az év elején jön ki a Menő Könyveknél. 

 

A fiatal szerző neve nem ismeretlen nálunk sem, korábban már megjelent az Amikor összeütköztünk című regénye, ami két fiatal különleges kapcsolatáról szól, és a főszereplő lány hullámzó, mélységeket és magasságokat megjáró bipoláris zavaráról. Ebből is látszik, hogy Emery Lord nem fél a nehéz témáktól. Új könyvében is rögtön a közepébe ugrik a dolgoknak: a főhős, Paige ugyanis az első szerelmét gyászolja, aki vízbe fulladt. 

 

A missprint blognak Emery Lord elmondta, hogy a saját tinédzseréveiből merített, amikor megírta a könyvet. Egy átlagos külvárosról szeretett volna írni, ami olyan, mint bármelyik más külváros, mégis igazi otthon, ahol barátságok köttetnek. Emery igazi, hús-vér fiúkról akart írni, akik lehet, hogy nem mindig kedvesek, és nem tökéletesek, de emberiek, jó tulajdonságokkal, és melegszívűek. Ezen kívül is van személyes vonatkozása a történetnek: amikor Emery belekezdett a regénybe, ő maga is éppen egy mély gyászból próbált talpra állni. Úgy érezte, hogy miközben ír, a főhősön, Paige-en keresztül saját magához beszél. A saját életében nem tudta, hogyan legyen újra jól, de a kitalált karakterét keresztül tudta vezetni ezen a veszteségen. 

 

 

Paige, a könyv főhőse igazi nerd, aki filmforgatókönyvírónak készül, és állandóan sorozatokat néz vagy olvas. Ebben is hasonlít egy kicsit a szerzőre. Emery legszívesebben ezeket a sorozatokat nézi: A zöld íjász, Friday Night Lights & Parenthood, és az egyik kedvenc könyve Margaret Atwoodtól A szolgálólány meséje. 

 

Paige egy QuizBowl nevű kvízszakkörbe jár, amihez széleskörű műveltség kell, hiszen számos területen kell tájékozottnak lenni. Hogy ezt a részt hitelesen megírja, Emerynek is rengeteget kellett olvasnia, és sok ritkán használt kifejezéssel dolgozott. A magyar fordító, Szieberth Ádám remekül visszaadja ezeket a részeket, ettől lesz a Minden velünk kezdődött egy okos könyv :)

 

És hogy mi Emery tanácsa azoknak, akik írni szeretnének? Hogy ne hallgass a tanácsokra. Persze kipróbálhatod azt, amit mások tanácsolnak, hogy kelj fel korán, és írj, vagy írj minden nap. De a legfontosabb, hogy megtaláld azt a módszert, ami neked működik. Egy a lényeg: írj sokat.

 

 

Minden velünk kezdődött 

Szerző: Emery Lord

Kiadó: Menő Könyvek

Oldalszám: 408 oldal

Megjelenés: 2019. február 12.

Kötés: Kartonált

ISBN: 9789634036234

Méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm

 

Itt megrendelheted

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emery Lord blogját itt találjátok

 

Forrás: missprint.wordpress.com

 

 

Please reload