top of page

Az Üzenetek Könyvtára tele van titkokkal

DÍJNYERTES KÖNYVEK-sorozatunk első darabja egy könyvesboltban játszódik, a Howling Booksban, ahol az olvasók üzeneteket hagynak idegeneknek, egykori szerelmüknek, olyanoknak, akikkel talákoztak már és akivel még sosem.

Henry Jones és Rachel Sweetie egykor a legjobb barátok voltak, mielőtt Rachel az óceánpartra költözött volna a családjával. Most, hogy visszatért, a könyvesboltban kezd dolgozni, és senki sem tudja, hogy bátyját, Calt gyászolja. Tud így tovább élni? A könyvekben és az üzenetekben keresi a válaszokat. Hiszen a szavakra néha nagy szükség van.

A mélyebb rétegekbe hatoló történet a szeretet különböző arcait mutatja meg. Cath Crowley a család fontosságát, a barátság és a szavak erejét ábrázolja. A történetben szereplő különleges könyvesboltban az olvasók az Üzenetek Könyvtárában található könyvek lapjai közé írnak egymásnak.

Mit imádtak az olvasók ebben a könyvben? (csucsorka gyűjtése a moly.hu-n)

– A könyvekbe rejtett leveleket – Az intelligens humort – Azt, hogy az író nem a saját hangját változtatta el a szereplőkben, hanem önálló egyéniségeket hozott létre. Szerintem ez ritka, és amikor sikerül, mindig remek regény születik belőle. – George-t, Henry tesóját, akit oldalakon át fiúnak hittem, de te ne kövesd el ezt a hibát – Henry családjának azt a szokását, hogy péntekenként összeülnek és maximum 25 szóban összefoglalják az aktuális olvasmányukat – A hihetetlen mennyiségű könyv említését, mivel a történet java része könyvesboltban játszódik – A két idióta, szerencsétlen, szeretnivaló nyomi főszereplőnket, akik (+1pont) váltott szemszögben mesélnek – Azt, hogy a romantika mellett mennyire erős/mennyivel erősebb volt a barátság erejének a bemutatása és hogy Rachel előbb talált vissza önmagahoz, Henry előbb volt az ő legeslegjobb barátja, mielőtt… mielőtt…hát, olvassátok el, hogy mielőtt. Mert minden szavát, minden mozzanatát és minden szereplőjét imádni fogjátok. (Kivéve Amy-t. Amy fújj!)

A szerző, Cath Crowley

Melbourne-ben született 1971-ben. A középiskola után rádiósnak készült és irodalmat tanult. Angoltanár lett, majd világkörüli útra indult. Európából leveleket írt a bátyjának, aki The Journey Girl címen musicalt készített belőlük. Cath ezután magazinoknak kezdett írni, majd megírta első könyvét és hamarosan főállású író lett, aki emellett írástechnika kurzusokat is tart. A YA-korosztálynak szóló könyveit Ausztráliában és világszerte publikálják. Egy trilógia és több könyv szerzője. Az Ausztráliai Ballaratban él.

A miniszterelnök által odaítélt díj átadásán készült ez a rövid interjú Cath-tel.

Díjak:

Prime Minister's Literary Award for Young Adult Fiction

Ethel Turner Award for Young People's Literature

Gold Inky

Szavak kékben

Szerző: Cath Crowley

Kiadó: Menő Könyvek

Sorozat: Menő díjnyertes

Oldalszám: 272 oldal

Megjelenés: 2019. szeptember 26.

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9789634037378

Méret: 215 mm x 135 mm

bottom of page