top of page

Mi lett volna ha… Rodger nem Anitába szeret bele, hanem Szörnyellába? A 101 kiskutya másképp

Maros Edit elképzelte, milyen lenne, ha Rodger Szörnyellába szeret bele... szörnyű nagy felfordulás. Olvassátok el a 101 kiskutya sztoriját kicsit másképp. Írd át te is a kedvenc történeted, jelentkezz novellaíró pályázatunkra!

Rodger Radcliffe, a magányos londoni zeneszerző egy fantáziátlanul berendezett bérlakásban él dalmatájával, Pongóval. Ontja magából a reménytelen szerelemről szóló dalokat, az egyiket, egy romantikus filmhez készülőt épp most jelölték Oscar-díjra, ami miatt Rodger gyakran szerepel a hírekben. Pongó viszont már kezdi nagyon unni gazdája állandó „nyafogását” arról, hogy neki miért nincs senkije. Elhatározza, hogy kezébe veszi a dolgokat. Az ablakból ki is néz magának egy szemrevaló leányzót, akinek még kutyája is van, így ígéretes célpontnak tűnik. A következő sétáltatáskor a park felé húzza Rodgert, abban a reményben, hogy ott végre összetalálkozhat egymással gazdája és a szép ismeretlen.

Tökéletesnek tűnő tervet eszel ki, mindent megtesz, hogy felhívja egymásra Rodger és a lány figyelmét – közben cinkosan összeugat az ismeretlen farkaskutyájával. Addig-addig mesterkedik, míg a kutyagazdikat belelöki a park közepén elterülő mesterséges tóba. A lány, akiről idő közben kiderül, hogy Anitának hívják, bőrig ázik, és haragosan osztani kezdi Rogert, amiért miatta tönkrement a legújabb ruhája.

Rodger nagyon unja Anita szitokáradatát, már épp ott tart, hogy faképnél hagyja, amikor váratlanul odalép hozzájuk egy feltűnő, nagyon elegáns hölgy. Mint kiderül, Anita legjobb barátnője, és Szörnyellának hívják. Pongónak első látásra is ellenszenves a nő, de Rodgernek tetszik a hölgy magabiztossága és az, amilyen kedvesen mosolyog rá. Nem sejti, hogy Szörnyella azért ilyen kedves hozzá, mert felismerte a hírekből.

Szörnyella felajánlja Anitának, hogy hazaviszi az autójával, de előtte még titokban Rodger kezébe csúsztatja a névjegykártyáját.

Rodger nem is késlekedik, még aznap este felhívja a nőt. Pár randi után megkéri a kezét, összeházasodnak, és Szörnyella vidéki családi birtokára költöznek.

Kiderül, hogy Szörnyellának is van egy dalmatája, egy lány, akit Kamillának hívnak. Pongó egy este kihallgatja, ahogy Szörnyella telefonon beszél valakivel, akinek azt ecseteli, hogy hamarosan összehozza egymással Kamillát és Pongót, így reményei szerint sok-sok dalmatakölyke lesz, akikből csodás bundát készíttethet magának. Ördögi kacaj kíséretében ecseteli, hogy újdonsült férje, Rodger egy Oscar-díj jelölt dal szerzője, és ha minden jól alakul, a gálán már az új bundájában feszíthet majd mellette a vörös szőnyegen. Aztán elpereli Rodgertől a díjért járó összeget és jól faképnél hagyja. Úgy is mestere az érdekházasságoknak, nem ez az első eset, és lám, idáig is milyen jó pénzeket nyert a frigyekkel.

Pongó elhatározza, hogy felnyitja Rodger szemét és mindent meg fog tenni, hogy semmi ne valósulhasson meg Szörnyella szörnyű terveiből.

Még aznap este elszökik. Anitát akarja megkeresni, azt reméli, hogy Anita farkaskutyája jól ismeri Szörnyellát és tud neki segíteni bizonyítékokat összeszedni a nő ellen. Ugatóláncot indít, hátha valaki ismeri a szép farkaskutyát és eligazítaná, merre induljon. Szerencséje van, Anita kutyáját sokan ismerik a városban, hamarosan rá is bukkan egy bérház földszinti lakásának hátsó udvarán.

Perdita – így hívják a kedves furkaskutyalányt – valóban sokat tud Szörnyella borzasztó múltjáról. Örömmel segít Pongónak, aki már első látásra is nagyon szimpatikus volt neki. Kiderül, hogy Anita egy egész fotóalbumot őriz Szörnyella korábbi házasságairól, hiszen minden frigynél ő volt a tanú – kivéve a legutóbbit, mert Rodgerre annyira haragudott, amiért tönkretette a ruháját, hogy nem vállalta a feladatot.

Perdita megszerzi az albumot, Pongó csodálkozva látja, hogy Szörnyella korábban hercegek és trónörökösök hitvese is volt már. Ketten kelnek útra, a fotóalbummal a szájukban, hogy felnyissák Rodger szemét.

Kifáradva érnek a családi villába, ahol Szörnyella éppen tombol, mert kiakadt Pongó eltűnésén. Ha nem kerül elő, nem lesznek meg idejében a bundára való kiskutyák! Rodger alig hisz a fülének, és nagyon magába roskad, amiért így benézte a dolgot és egy velejéig gonosz nőt vette el feleségül, aki csak a kutyaalom és az Oscar-díj reménye miatt ment hozzá.

Pongó, Perdita és Kamilla eközben a kertben tanácskoznak. Kiderül, hogy Kamilla kiskutyákat vár, az apa a szomszédos telek kuvasza. Nagyon fél, hogy Szörnyella mit fog tenni vele, ha nem fajtatiszta kiskutyákat hoz a világra. Perdita és Pongó megígérik, hogy segítenek neki a szökésben.

Miután Pongó odatolja Rodger elé a fotóalbumot, Rodger úgy dönt, elindítja a válást, még mielőtt Szörnyella kiforgathatná a pénzből, amit esetleg az Oscar-díjjal nyerhet.

Szörnyella, amint tudomást szerez róla, hogy férje mire készül, őrült ámokfutásba kezd. Felbérel két bűnözőt, Jaspert és Horace-t, hogy tegyék el láb alól a férjét. Közben rájön, hogy Kamilla kiskutyákat vár, azt hiszi, Pongó az apa, így a bunda reménye miatt bezárja Kamillát, nehogy elszökhessen a bundáravalókkal együtt.

Perdita és Pongó elszaladnak Anitáért, és addig ugatnak neki, míg megérti, hogy azt akarják, jöjjön velük.

Rodger egy istállóban bujkál a bűnözők elől, Pongóék először oda irányítják Anitát a kis bogárhátú autójával. Bár Anita továbbra sem szívleli a férfit, Perdita kedvéért megengedi, hogy beüljön az autójába. Rodger elmeséli neki, amit megtudott a feleségéről, hogy csak a dalmata bunda és az Oscar-díj miatt ment hozzá. Anitát az utóbbi tény nem lepi meg, hiszen tudta a barátnőjéről, hogy mindig érdekházasságokat köt. De a kutyabunda ötlete őszintén felháborítja, és elhatározza, hogy megmenti Kamillát, mielőtt még Szörnyella kárt tehetne benne vagy a kiskutyáiban.

Épp idejében érkeznek, Szörnyella pont telefonon beszél, így nem veszi észre, amikor kicsempészik Kamillát a ketrecéből.

Bezsúfolódnak az autóba, még Kamilla kuvasz kedvesét is magukkal viszik. Horace és Jasper üldőzőbe veszik őket, de szerencsére Anita nagyon jól vezet és sikerül leráznia a bűnözőket.

Anita bérházában bújtatja Rodgert, akiről kiderül, hogy valójában igazán kedves fickó. Kamilla közben az udvaron világra hozza tizenöt keverék kiskutyát, és Perditáról is kiderül, hogy kiskutyákat vár.

Rodger elindítja a válást, sőt, be is pereli Szörnyellát vagyonszerzés reményében kötött házasság vádjával. Szörnyella végül börtönbe kerül, miután az összes volt férje is ellene vall, és a rendőrség leülteti a két bűnözőt, Horace-t és Jaspert is.

Kalandos úton bár, de Pongó eredeti terve valósággá válik: Rodger elveszi Anitát feleségül, ő pedig Perditával együtt neveli húsz közös keverék kutyájukat. Hamar híre megy, hogy a kis bérház udvarán mennyi keverék kiskutya él boldogan, így a környék valamennyi kitagadott anyakutyája odaviszi a saját kölykeit, így hamarosan összesen 101 kutya lepi el az udvart. Rodger és Anita elhatározza, hogy megtartják valamennyit. Rodger elnyeri az Oscar-díjat, amiből vesznek egy igazi tanyát, és leköltöznek az összes kutyával együtt. Ott aztán végre boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak!

bottom of page