top of page

Mi lett volna, ha... a Disney-hercegnők diplomát szereznek?

Finy Petra arról álmodozott, hogy a Disney-hercegnők diplomát szereznek. Hogy mi történik velük ezután? Kiderül ebből a rendhagyó novellából. Írjátok meg ti is a kedvenc történeteket máshogy és jelentkezzetek novellaíró pályázatunkra!

Az igazából úgy volt, hogy Belle azért szeretett bele a Szörnyetegbe, mert az rengeteget olvasott. A legvonzóbbnak pedig a könyvárát találta benne. A hatalmas könyvespolcok mellett órákat hevertek a kanapén, és csak olvasgattak, még ebédelni, sőt vacsorázni is elfelejtettek.

Nem csoda, hogy egy napon Belle-nek támadt egy fergeteges ötlete. Hívjanak ide messzi földről professzorokat, tanárokat, és nyissanak egy iskolát a kastélyban, úgyis rengeteg itt a szabad szoba, terem, kényelmesen elférnének a tanítványok.

Nem is akármilyen taníványok! Belle ugyanis lányiskolát akart nyitni. Gimnáziumot az egyik szárnyban, egyetemet a másikban.

Már csak tanítványokat kellett toboroznia. Megkérdezte hát a Disney-hősnőket nem lenne-e kedvük diplomát szerezni. A lányok és hercegnők eleinte értetlenül forgatták a fejüket, soha nem volt lehetőségük tanulni, mindig csak az volt a dolguk, hogy hagyják magukat megmenteni egy herceg által, és kellőképpen csinosak, mosolygósak, vékonyderekúak legyenek. De hogy diplomás nők is lehetnek? Ez igazán csábítóan hangzott.

Így történt, hogy Arielből nemzetközlieg elismert tengerbiológus lett.

Hófehérkéből zoológus, aki rengeteg veszélyeztett madárfajt, főként énekes madarakat óvott meg.

Csipkerózsikából híres alváskutató, aki rájött a horkolás ellenszerére.

Elzából sikeres klímaaktivista, aki sokat tett a jégtakarók megóvásáért.

Jázminból jogász és civil harcos, aki a nők jogaiért harcolt szerte a világban.

Hamupipőkéből matematikus, aki magok szétválasztásával forradalmasította a matematikaoktatást általános iskolában.

Csingilingből feltaláló, aki kifejlesztett egy ruhahajtogató- és vasalógépet, és az önfőző lábost, mellyel rengeteg nőnek segített a háztartási munkában.

Mulan több nyelven beszélő diplomata és kém, aki rengeteg terrotámadást előzött meg.

Vaiana felfedező, aki megtalálta a régen elveszett Atlantiszt és Eldorádót.

Pocahontas pszichológusprofesszor, aki mediátorként segített az országok közötti békekötésben.

Esmeralda táncterapeuta, aki mozgással hozta helyre az emberek lelkét.

Tiana kémikus, aki a mesterséges színezékek helyett természetes anyagokkal forradalmasította az élelmiszeripart, főként a levesgyártást.

Aranyhaj pszichiáter, aki a magány és a depresszió gyógyításáért Nobel-díjat kapott.

bottom of page