top of page

A bosszú ereje


Jázmin elolvasta a Falling Kingdoms-sorozat legújabb részét, és megírta, mit gondol róla.


Végre megjelent a Falling Kingdoms könyvsorozat negyedik része, amit én már nagyon régóta vártam, és most sem kellett csalódnom. Ez a kötet is ugyanolyan lebilincselő, mint a társai, talán még izgalmasabb is.

Miután Cleo és Magnus elmenekülnek Limerosba Gaius király haragja elől, a limerosi palotában kellemes meglepetés fogadja őket. A kastélyban senki nem tud érkezésük valódi okáról, ezért Magnus úgy dönt, egy időre átveszi Auranosban tartózkodó apja helyét a trónon. Cleo eközben íjászleckéket vesz, és azt tervezi, hogyan szerezhetné vissza a királyságát. Nic, egyetlen barátja és bizalmasa, mindenben támogatja. Magnus és Cleo között állandó feszültség uralkodik, de egyikük sem akarja észrevenni.

Jonas és Lysandra folytatják útjukat, hogy beteljesítsék a küldetésüket. Útközben egy furcsa, segítőkész idegenbe ütköznek, aki a segítségéért cserébe semmi többet nem kér, csakhogy magukkal vigyék.

Lucia elszántan keresi a használható kőgyűrűket Kyannel, a tűz ősszellemével, hogy megszerezzék az összes őskövet, szabadon engedjék a szellemeiket, és legyőzzék Timotheust, a figyelők elöljáróját. Lucia szeretné megismerni a vérszerinti családját. Egyre jobban tudja kontrollálni a mágiáját, és több dolgot fedez fel ezzel kapcsolatban. Miközben próbálnak rábukkanni a kőgyűrűkre, nem érdekli őket, hányan vesztik életüket felfedezőútjuk miatt.

Amara hercegnő visszatér királyságába, hogy Kraeshia trónja megszerzésének céljából újabb és újabb terveket szőjön. Eközben Gaius király Kraeshiába utazik, hogy paktumot kössön Cortas császárral. Magával viszi Felix Gaebrast, a ravasz bérgyilkost, aki végül mégis visszatér a lázadókhoz, és segít terveik megvalósításában.

Ebben a részben végigkövethetjük, ahogy a főszereplők története összefonódik, és mindannyiuk útja keresztezi egymást. Sok szereplő igen nagy karakterfejlődésben vesz részt, de nem mindenki a jó irányba. Például Magnus határozottabban érzékenyebb, figyelmesebb és szimpatikusabb lesz, míg Lucia a kedves, önzetlen, jószívű lányból, egy goromba, önző, és hideg nővé válik. Nem tudni, hogy csak elnyomja magában a valódi énjét, vagy tényleg ezzé változott, de én nagyon remélem, hogy csak hitegeti magát azzal, hogy valóban ez ő. Én ezt a fordulatot azért bánom, mert az első könyvekben Lucia volt a kedvenc szereplőm, de mostanra már eléggé antipatikussá vált számomra.

Szerintem ez a könyv mindenkinek ajánlott, aki szerette az előző részeket, akit érdekelnek izgalmas fantasyk, és aki szívesen tölti az idejét olvasással tik tokozás helyett.


bottom of page