top of page

Jázmin olvas: Én vagyok a napod


Déborah most kezdi utolsó évét a gimnáziumban. Legjobb barátját, Éloise-t szinte csak a fiúk érdeklik, van egy kövér, ronda, hangos kutyája, akit utál, de igazából imád, egy anyja, aki nagyon furcsán viselkedik, és egy apja, aki titkol valamit.


A tanév nem indul valami fényesen. Éloise csak egy új fiúval foglalkozik, Déborah anyja magazinok oldalait vagdossa ki megszállottan. Az sem segít, hogy a lány rajtakapja apját, amint egy idegen nővel csókolózik.

Débo megismeri Victort és Jamalt, akikkel hamar megtalálja a közös hangot. Míg Éloise újdonsült barátjával tölti minden idejét, Déborah és a két srác egyre jobban kijön. Együtt tanulnak, filmeznek, és Jamal kiszökött madárpókját kergetik.


Ahogy egyre jobban összebarátkoznak, Déborah-nak megtetszik Victor, de tudja, hogy nincs nála esélye, mert a fiúnak barátnője van. Emiatt nagyon szenved, de próbálja nem kimutatni. A lány lelkét az is rettenetesen nyomja, hogy nem meri elmondani az anyukájának, amit megtudott apjáról. Egy nagycsaládi karácsonyi vacsora alkalmával azonban a csalfa férj színt vall feleségének, aki borzasztóan kiakad. Ezután a dolgok csak még rosszabbra fordulnak. Vajon kialakulhat-e Déborah és Victor között kapcsolat? A lány anyja túl tud-e lépni a megcsaláson? Éloise és Déborah barátsága vajon újra olyan erős lesz, mint rég?


Az érzelgős regények nem a kedvenceim, ezért először kicsit szkeptikusan álltam a történethez. A könyv a szerelmi szál mellett olyan komoly témákat is feldolgoz, mint az abortusz, vagy az öngyilkosság. A főszereplő egy elég romantikus gondolkodású lány, ami nagyon távol áll tőlem. De a regény sokkal többről szól, mint egy tini szerelmi élete. Megmutatja, hogy a felnőttek sem tökéletesek, és nekik is lehet szükségük segítségre. Valamikor a saját gyerekükére. Ezenkívül a könyvben végigkövethetjük, hogy hogyan lesz egy teljesen átlagosan induló tanévből, totális káosz.


Cím: Én vagyok a napod

Szerző: Marie Pavlenko

Kiadó: Menő Könyvek

Sorozat: Menő díjnyertes

Oldalak száma: 384

Megjelenés: 2020. augusztus 24.

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9789634038726

Méret: 210 mm x 130 mm

bottom of page